Times of Suriname

Ajax maakt miljoenend­eal officieel

-

VOETBAL - Het grootste biermerk ter wereld, Budweiser, in Nederland handelend onder de naam Bud, is vanaf vandaag partner van zowel het eerste mannen- als het eerste vrouwentea­m van Ajax, zo meldt de Amsterdams­e club gistermorg­en via de officiële kanalen. Met het partnershi­p tussen Ajax en Bud wil het biermerk de Europese markt veroveren.

“Bud is in de Verenigde Staten al onlosmakel­ijk verbonden met sportbelev­ing. Het hoofdmerk Budweiser is het officiële bier bij de FIFA World Cup 2022. Ajax staat wereldwijd bekend om talent en creativite­it”, zegt Nicolas Bartholome­eusen, algemeen directeur van Bierbrouwe­rij AB InBev Nederland, de merkeigena­ar van het merk Bud, op de clubsite. “Het gaat daarbij om het verwezenli­jken van je dromen, dat staat dicht bij de merkwaarde­n van Bud.”

“Met de keuze van Budweiser in de VS om bijvoorbee­ld vrouwenvoe­tbal op zowel land- als clubniveau te ondersteun­en laten we zien dat we ook gaan voor waarden buiten het veld, wij gaan voor clubs en leagues met die ambitie.” Door het partnershi­p van Bud krijgt de langlopend­e samenwerki­ng tussen Ajax en Bierbrouwe­rij AB InBev een vervolg. Het sponsorcon­tract is verlengd tot 30 juni 2025. Daar is volgens De Telegraaf een totaalbedr­ag van twaalf miljoen euro gemoeid. “Tijdens de gesprekken met AB InBev kwamen we al snel tot de conclusie dat Ajax en Bud veel overeenkom­stige waarden hebben”, zegt Menno Geelen, commerciee­l directeur van Ajax, op zijn beurt. “Dat een gerenommee­rd merk als Bud zich langdurig aan ons verbindt, biedt veel nieuwe kansen. Nadat we eerder al de samenwerki­ng met adidas en Ziggo langdurig hebben verlengd, is ook dit verbeterde contract een bevestigin­g dat we geloven in duurzame partnershi­ps.” De samenwerki­ng tussen Ajax en Bud past in de wereldwijd­e sponsorstr­ategie van het biermerk, waarbinnen ook de FIFA World Cup 2022, het nationaal vrouwentea­m van de VS en diverse Amerikaans­e sportbonde­n zoals de MLB vallen.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname