Times of Suriname

Guardiola heeft boodschap voor Sané

-

VOETBAL - Leroy Sané scoorde gisteren tweemaal in de met 1-6 gewonnen oefenwedst­rijd van Manchester City tegen Kitchee SC en manager Josep Guardiola was op de aansluiten­de persconfer­entie lovend over de door Bayern München begeerde aanvaller. De Duitser moet in de optiek van Guardiola gewoon als speler van the Citizens aan het nieuwe seizoen beginnen.

“Leroy speelde een goede wedstrijd, zeker in de tweede helft”, benadrukt de Spaanse manager in Engelse dienst. “Ik heb veel waardering voor hem en vind het ook nog eens een aardige jongen. Leroy kan echter nog veel beter. Ik heb inmiddels al twee of drie keer aangegeven dat ik wil dat hij gewoon bij Manchester City blijft.” In de Duitse media verschenen verhalen dat Bayern circa tachtig miljoen euro over zou hebben voor Sané, al heeft dat nog niet geleid tot een akkoord tussen beide clubs.

Angeliño, die door zijn goede spel bij PSV voor twaalf miljoen euro werd teruggehaa­ld door Manchester City, deed een helft mee in de vriendscha­ppelijke ontmoeting van gistermidd­ag. De Spaanse linksback deed dat volgens Guardiola naar behoren. “Ik weet zeker dat Angeliño alleen nog maar beter kan worden.”

Guardiola was ook tevreden over de inbreng van miljoenena­ankoop Rodri, die halverwege de plaats innam van David Silva. “Hij heeft ervaring en is bovendien erg slim. Rodri let enorm goed op de details. Ik heb net als bij Angeliño geen enkele twijfel over hem. Zij zullen zich ongetwijfe­ld aanpassen aan de speelstijl die wij hanteren.” Manchester City staat 4 augustus tegenover Liverpool in het duel om de Community Shield. Een week later begint het Premier League-seizoen met een uitwedstri­jd tegen West Ham United. (VP)

 ??  ?? Leroy Sané werd de afgelopen weken veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Bayern München, maar trainer Josep Guardiola van Manchester City hoopt dat de aanvaller bij de club blijft. (Foto: Goal)
Leroy Sané werd de afgelopen weken veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Bayern München, maar trainer Josep Guardiola van Manchester City hoopt dat de aanvaller bij de club blijft. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname