Times of Suriname

Vrije worpen kosten Yellow Birds finaleplaa­ts

-

BASKETBAL – Het missen van twee cruciale vrije worpen door Xaviro van Ams zijn landskampi­oen Yellow Birds fataal geworden in de halve finale playoffs in de herenhoofd­klasse van de Surinaamse Basketbal Associatie. SCVU won dinsdag de beslissend­e vijfde wedstrijd in de Anthony Nestysport­hal met 7369 en plaatst zich hiermee voor de finale, waar Ruckers zijn tegenstand­er zal zijn. SCVU wint de serie van bestoffive­wedstrijde­n met 32.

Met nog ruim vier minuten te gaan in het vierde quarter stond Yellow Birds ruim voor met zeven punten: 5966. SCVU gaf niet op en ging op een run. Lordenzio Weibolt maakte een layup en bracht de achterstan­d naar een verschil van vijf punten: 6661. Hierna benutte Earvin de Randamie twee vrije worpen, Sergio Panka en Oscar Patterson een basket en SCVU nam de voorsprong in de ontmoeting: 6866. Niet alleen gaf Yellow Birds zijn ruime voorsprong uit handen, maar het verloor ook Dancell Leter. Hij pakte met nog 1.29 minuten te gaan zijn vijfde overtredin­g.

Rodney Wills zorgde ervoor dat SCVU een ruime voorsprong nam (7166), maar Donneghy Simson bracht Yellow Birds met 56 secondes te spelen weer terug: 7169. Yellow Birds verdedigde hierna heel goed, waardoor Patterson een airball schoot. Yellow Birds kreeg hierdoor 24 secondes om de score gelijk te trekken of de wedstrijd te winnen met een driepunter. SCVU verdedigde heel goed en Van Ams kon nergens met de bal. Echter van Ams kon van geluk spreken, toen de scheidsrec­hter met nog 2 secondes te gaan voor een overtredin­g floot. Patterson was duidelijk niet eens met de beslissing. Hij vond dat Van Ams niet door hem is geraakt. Van Ams ging naar de vrijeworpl­ijn en kon de wedstrijd naar de verlenging brengen, maar hij miste de eerste vrije worp. Hij miste de tweede vrije worp opzettelij­k, in de hoop dat de rebound door een Yellow Birdsspele­r wordt gepakt en die daarna een basket kon maken. Echter, pakt Panka de rebound en Maurice Monkou begin een overtredin­g op hem. Panka schoot beide vrije worpen raak en SCVU plaatst zich voor de finale. Panka werd ook de topscoorde­r met 21 punten, terwijl Van Ams 24 punten noteerde.

 ??  ?? Earvin de Randamie van SCVU draait goed weg van een speler van Yellow Birds. (Foto: Rakesh Parag)
Earvin de Randamie van SCVU draait goed weg van een speler van Yellow Birds. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname