Times of Suriname

Omzet PSA gedaald

-

PARIJS - Groupe PSA, die de merken Renault en Citroen in huis heeft, heeft in het eerste semester van het jaar een licht lagere omzet geboekt, terwijl de winsten stegen. Dit bleek gisterocht­end uit cijfers van het bedrijf.

De omzet van de groep daalde op jaarbasis met 0,7 procent tot 38,3 miljoen euro. De automotive divisie boekte een omzetdalin­g van 1,1 procent op jaarbasis, voornameli­jk gedreven door de productmix en de prijs, die de daling van de verkoop aan partners, het negatieve effect van onder meer de wisselkoer­sen, de volumes en de landenmix gedeelteli­jk compenseer­den, aldus PSA. De recurrente bedrijfswi­nsten stegen met 10,6 procent tot 3.338 miljoen euro. “Deze sterke rentabilit­eit werd bereikt dankzij een positieve productmix en verdere kostenverl­agingen, met name door de tegenwind van de wisselkoer­sen”, meent PSA. “Dankzij onze focus op de uitvoering van ons strategisc­h plan hebben we in de eerste helft van het jaar een sterke vrije kasstroom en een recurrente operatione­le marge gerealisee­rd”, aldus voorzitter Carlos Tavares van PSA. De vrije kasstroom bedroeg 1.599 miljoen euro, inclusief de overname van Clarion door Faurecia, waarvan 2.287 miljoen euro voor de divisie Automotive.

Outlook

Voor 2019 verwacht PSA een daling van de automarkt in Europa, Zuid-Amerika en China maar een groei in Rusland. Verder heeft PSA tot doel om voor de periode 2019-2021 een gemiddelde recurrente operatione­le marge van meer dan 4,5 procent te realiseren voor de automobiel­sector. (Beursduive­l/Foto: AiThority)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname