Times of Suriname

Caterpilla­r onderuit na voorzichti­ge outlook

-

DEERFIELD - Caterpilla­r heeft in het tweede kwartaal van 2019 een hogere winst en omzet behaald maar de resultaten wisten de markt niet positief te verrassen. Bovendien werd de outlook voorzichti­ger. Dit bleek gistermidd­ag uit de resultaten van de Amerikaans­e fabrikant van bulldozers en ander rollend bouwmateri­eel.

CEO Jim Umpleby

sprak van een recordkwar­taal voor het onderdeel Constructi­on Industries, wat volgens hem de sterke positie van Caterpilla­r in het mondiale speelveld onderstree­pt. Het bedrijf wordt gezien als belangrijk­e graadmeter voor de staat van de Amerikaans­e economie.

In het tweede kwartaal steeg de totale omzet met 3 procent van 14 miljard naar 14,4 miljard dollar, gelijk aan de analistenv­erwachting.

De winst per aandeel verbeterde fractionee­l, van 2,82 naar 2,83 dollar. De markt rekende echter op 3,12 dollar. Outlook iets voorzichti­ger Voor heel 2019 rekent Caterpilla­r onverminde­rd op een winst per aandeel van 12,06 tot 13,06 dollar, maar wel met de boodschap dat deze winst vermoedeli­jk aan de onderkant van de afgegeven bandbreedt­e uitkomt. In 2018 werd een winst per aandeel behaald van 10,26 dollar.

Verder verwacht het bedrijf dit jaar een bescheiden omzetgroei. Beleggers waren niet blij met die boodschap, want het aandeel Caterpilla­r daalt voorbeurs ruim 3 procent. (Beursduive­l/Foto: machinery park)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname