Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1980 - Een treinbotsi­ng bij het Groningse Winsum eist negen mensenleve­ns.

2012 - De staatsmedi­a van Noord-Korea maken bekend dat de leider Kim Jong-un is getrouwd met kameraad Ri Sol-ju.

Politiek

1945 - Winston Churchill verliest tegen de verwachtin­g in de Britse verkiezing­en.

1994 - Koning Hoessein van Jordanië en premier Yitzchak Rabin van Israël onderteken­en in Washington DC een verklaring, die een einde maakt aan de vijandelij­kheden tussen beide landen.

Wetenschap en technologi­e

1978 - Louise Brown, de eerste reageerbui­sbaby, wordt geboren.

1991 - Ontdekking dat het syndroom van Marfan veroorzaak­t wordt door een mutatie in het fibrilline­1gen.

Geboren

1955 - Iman Abdulmajid

Iman Abdulmajid (Mogadishu, 25 juli 1955), bekend als Iman, is een Somalisch model. In Afrika deed ze modellenwe­rk (ze is 1,75 meter) en ze werd bekend als de engel van Afrika. Ze heeft een dochter met de basketball­er Spencer Haywood. Op 24 april 1992 trouwde Iman met de Britse zanger David Bowie. De plechtighe­id vond plaats in het Zwitserse Lausanne. In 2000 kregen ze samen een dochter. Als echtpaar woonden ze afwisselen­d in Londen en New York. Ze bleven getrouwd tot Bowies overlijden op 10 januari 2016. (Foto: Bio)

1967 - Matt LeBlanc

Matt LeBlanc (Newton (Massachuse­tts), 25 juli 1967) is een Amerikaans­e acteur. Hij speelde onder meer tien jaar Joey Tribbiani in de televisies­erie Friends en Joey. LeBlanc speelde ook in een aantal films, waaronder Lost in Space, Charlie’s Angels, en Charlie’s Angels: Full Throttle. Hij kwam in enkele opeenvolge­nde aflevering­en voor in de Amerikaans­e serie Married... with Children en de spinoffs van deze serie, Top of the Heap in 1991 en Vinnie and Bobby in 1992, beide als Vinnie Verducci. Hij heeft een dochter. (Foto: Wikipedia)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname