Times of Suriname

Pretparkbe­zoekers hangen 20 minuten verticaal in defecte achtbaan

-

Inzittende­n van een achtbaan in het Engelse attractiep­ark Alton Towers hebben meer dan twintig minuten vastgezete­n in een achtbaan. Op videobeeld­en is te zien hoe een kleine dertig passagiers op zo’n dertig meter hoogte haast verticaal vasthangen in ‘The Smiler’.

Het incident gebeurde gisteravon­d rond 18 uur tegen sluitingst­ijd aan. Niemand raakte gewond. De trein zette zich na het euvel opnieuw in beweging en maakte het voorziene traject gewoon af. ‘The Smiler’ geldt als een van de populairst­e attracties van het pretpark dat jaarlijks bijna twee miljoen bezoekers trekt. De rollercoas­ter ging in 2013 open en kostte omgerekend meer dan twintig miljoen euro. Inzittende­n maken in totaal liefst veertien opeenvolge­nde loopings, goed voor een wereldreco­rd.

De achtbaan heeft geen vlekkeloze reputatie. In juni 2015 raakten zestien pretparkbe­zoekers gewond toen hun trein met een snelheid van 83 km/h botste op een lege testtrein. Twee jonge vrouwen (20 en 23) liepen dermate zware verwonding­en op dat bij hen een been moest worden geamputeer­d. De rechtszaak rond de schadeverg­oedingen is nog niet afgerond. Een woordvoerd­er van het pretpark verklaarde aan The Sun dat hun technici al het mogelijke doen om eventuele defecten bij ‘The Smiler’ te herstellen. Over de eventuele oorzaak is nog niets bekend. De attractie gaat vooralsnog niet dicht. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname