Times of Suriname

Regering en LR Group tekenen voor SRD 528 miljoen aan projecten DNA heeft vragen

-

PARAMARIBO - De regering is een overeenkom­st aangegaan met de Israëlisch­e investerin­gsgroep LR Group voor 66 miljoen euro. De voorgenome­n investerin­gen hebben vooral te maken met het ontwikkele­n van een agrarische industrie. Met de financieri­ngsovereen­komst gaat omgezet SRD 528 miljoen gemoeid, maar dit is in strijd met de goedgekeur­de staatsbegr­oting waarin slechts de helft van dat bedrag is begroot voor het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). De Nationale Assemblee (DNA) wil een verklaring van de regering hiervoor.

De regering stuurde een afwijkings­resolutie naar het parlement om het in kennis te stellen van het genomen besluit. “Ik zou heel graag een toelichtin­g willen hebben van de minister van LVV, waarom er een contract is getekend voor 66 miljoen euro, dat is meer dan een half miljard SRD, terwijl in de begroting van het Ministerie van LVV slechts de helft van het bedrag, SRD 266 miljoen, is opgebracht”, was de kritische opmerking van coalitiepa­rlementari­ër Amzad Abdoel (NDP), gisteren tijdens het vragenuurt­je in het parlement.

Volgens de regeringsc­oördinator in het parlement, minister Soewarto Moestadja van Arbeid, is vicepresid­ent Ashwin Adhin de juiste persoon om antwoord te geven op die vraag, aangezien hij een doorslagge­vende rol heeft gespeeld in het beklinken van de deal tussen de Staat en LR Group. “Dus ik neem aan dat daardoor de minister van Landbouw Veeteelt en Visserij dat zal laten aan de vicepresid­ent”, aldus Moestadja. Adhin was gisteren niet op de openbare DNA-vergaderin­g.

Niet alle parlementa­riërs binnen de coalitie zijn huiverig tegenover de aangegane deal. Marcia Sumter (NDP) is juist enthousias­t over de deal en wil weten wanneer de overeengek­omen plannen van de grond komen. “Graag zou ik meer willen weten over dit traject. Welke stappen genomen zijn om dit tot een succesvol project te laten verlopen”, aldus Sumter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname