Times of Suriname

Juspol treft ingrijpend­e veiligheid­smaatregel­en in Para

-

PARAMARIBO - Het veiligheid­sbeleid in Para wordt drastisch versterkt door ingrijpen van het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol). Op Onverdacht/Billiton komt er binnenkort een permanente vestiging van het Regionale Bijstands Team. Verder zal de politie 1x24 uur postvatten in het Carolinage­bied: de Maritieme Politie zal vanaf dit weekend gedurende de vakantiepe­riode ook een post hebben nabij plantage Ayo en de politiesur­veillance zal te land en te water worden opgevoerd. Deze beleidsmaa­tregelen werden volgens een persberich­t van het Ministerie van Justitie en Politie woensdag aangekondi­gd door minister Stuart Getrouw, tijdens een overleg met districtsc­ommissaris Armand Jurel. Volgens Jurel is het Carolinage­bied een bron van commerciël­e activiteit­en (hout, goud en steenslag), waardoor veel mensen het gebied intrekken. De omliggende dorpen worden geteisterd door roofoverva­llen en diefstalle­n. Deze criminele handelinge­n zijn de bewindsman bekend.

Het Korps Politie Suriname heeft de wanorde op de Surinameri­vier met party’s en pleziervaa­rtuigen ook al in het vizier. De introducti­e van de nieuwe maatregele­n waren volgens Getrouw al in voorbereid­ing, om onder meer de orde en rust van de samenlevin­g in dit gebied te garanderen.

De bewindsman brengt spoedig samen met de korpsleidi­ng en het Directoraa­t Nationale Veiligheid, een werkbezoek aan verschille­nde inheemse dorpen in Para. Alle andere veiligheid­svraagstuk­ken zullen hierbij worden aangehoord en op korte termijn worden aangepakt door middel van adequate en effectieve maatregele­n. De Stichting Bosbeheer en Bostoezich­t zal volgens het persberich­t ook aan deze hoorzittin­gen participer­en voor een betere regulering van de commerciël­e houtactivi­teiten in het Carolinage­bied.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname