Times of Suriname

Gopal en jeugdambas­sadeurs zetten traject uit voor twee jaar

-

PARAMARIBO - Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken, heeft met de Caricom en United Nations Sustainabl­e Developmen­t Goals (UN SDG) Jeugdambas­sadeurs, een traject uitgezet voor twee jaar. Tijdens het onderhoud waren Ricardo Pollard, waarnemend directeur Jeugdzaken, en Richenel Trustfull, voorzitter van de Jeugdadvie­sraad (JAR), aanwezig.

Trustfull hield de rol van de JAR voor aan de jeugdambas­sadeurs. De taken van de raad zijn: het gevraagd en ongevraagd adviseren van de minister en aanbevelin­gen doen ten behoeve van het jeugdbelei­d. De begeleidin­g van de jeugdverte­genwoordig­ers geschiedt onder andere door de JAR. De Caricom-jeugdambas­sadeurs, Georgette Grootfaam en Dwight Prade, werken momenteel aan de interne versterkin­g van hun orgaan. De UN SDGjeugdam­bassadeurs, Chermain Pansa en Sivern Hammen, buigen zich reeds over het jaarlijkse schoolpakk­ettenproje­ct.

Gopal heeft recent korpsen geïnstalle­erd ter ondersteun­ing van de jeugdambas­sadeurs. De korpsen bestaan uit youth officers, actieve jongeren die de ambassadeu­rs voor een zittingspe­riode van twee jaar zullen ondersteun­en in het plannen en uitvoeren van beleidspro­gramma’s. Hiernaast heeft de bewindsvro­uw ook werkafspra­ken gemaakt voor een vlotte samenwerki­ng. Afgesproke­n is dat de minister wordt voorzien van een jaarplan van beide korpsen, zodat het afgestemd kan worden op het beleid van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

De UN SDG-Jeugdambas­sadeurs en hun korps zullen zich de komende vier maanden inzetten om het jaarlijks terugkeren­d schoolpakk­ettenproje­ct voor te bereiden en uit te voeren. Het programma richt zich in eerste instantie op het bieden van een helpende hand aan jongeren van minder daadkracht­ige ouders of verzorgers. Daarnaast is dit programma bedoeld om de jongeren te stimuleren en te motiveren om zich te blijven scholen, en optimaal gebruik te maken van hun recht op onderwijs. Het UN SDG-doel #4 luidt: ‘Kwaliteits­onderwijs voor eenieder, waarbij het financieel aspect geen barrière mag zijn’. Dit meldt het ministerie in een persberich­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname