Times of Suriname

Ceballos op huurbasis naar Arsenal

-

VOETBAL - Dani Ceballos begint als huurling van Arsenal aan het nieuwe seizoen, zo meldt de Londense club donderdagm­iddag via de officiële kanalen. De 22jarige middenveld­er, die zonder problemen door de medische keuring wist te komen in het Emirates Stadium, wordt voor een jaar gehuurd van Real Madrid. Er is naar verluidt geen koopoptie opgenomen in de huuroveree­nkomst tussen beide clubs.

Ceballos stond ook in de belangstel­ling van Tottenham Hotspur, maar het is dus de buurman die aan het langste eind trekt. Naar verluidt neemt Arsenal het salaris van de middenveld­er tijdelijk over van Real. Ceballos had onder trainer Zinédine Zidane geen uitzicht op speeltijd, maar de Spanjaard mag ‘De Koninklijk­e’ desondanks niet definitief verlaten. Zijn contract in het Santiago Bernabéu loopt nog vier seizoenen door.

Unai Emery heeft volgens de BBC een belangrijk aandeel gehad in de komst van Ceballos. De manager van Arsenal sprak met de tijdelijke aanwinst en diens familie over de voordelen van een verhuizing richting Londen. Emery wil van zijn landgenoot, die zes interlands voor Spanje achter zijn naam heeft staan, een sleutelspe­ler op het middenveld maken. Ceballos veroverde onlangs met Spanje Onder21 de Europese titel door in de finale af te rekenen met Duitsland: 21. Emery verwelkomd­e eerder deze transferpe­riode de achttienja­rige aanvaller Gabriel Martinelli, die voor circa zeven miljoen euro overkwam van het Braziliaan­se Ituano. Arsenal presenteer­t wellicht op korte termijn een derde aanwinst, daar de komst van William Saliba steeds dichterbij lijkt te komen. De Londenaren hebben naar verluidt dertig miljoen euro over voor de achttienja­rige verdediger van Saint-Étienne, die in eerste instantie op huurbasis actief blijft voor de Franse club. (VP)

 ??  ?? Dani Ceballos verkast voor een seizoen op huurbasis van Real Madrid naar Arsenal. (Foto: Goal)
Dani Ceballos verkast voor een seizoen op huurbasis van Real Madrid naar Arsenal. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname