Times of Suriname

Transfer Simons is de druppel voor pissig Barcelona

-

VOETBAL De transfer van Xavi Simons naar Paris SaintGerma­in doet toch een beetje pijn bij Barcelona. Hoewel de Catalaanse grootmacht de zestienjar­ige Nederlande­r niet meer als het grootste talent van La Masia beschouwde, spreekt Sport toch van een kleine nederlaag. Door de overstap van Simons is Barcelona naar verluidt nu wel helemaal klaar met zaakwaarne­mer Mino Raiola. Het vertrek van Simons heeft volgens de Spaanse sportkrant direct gevolgen voor de gang van zaken bij Barcelona. Men wil naar verluidt niets meer te maken hebben met Raiola, die zijn cliënten steevast op weg naar de uitgang lijkt te duwen. Bij deze beslissing van de grootmacht om Raiola voorlopig te mijden speelt ook de transferso­ap rond Matthijs de Ligt.

Barcelona

wilde

de

verdediger graag inlijven, maar De Ligt koos uiteindeli­jk voor Juventus. Raiola zou de voormalig stopper van Ajax volgens Sport mede naar Juventus hebben geloodst vanwege de hogere commissie die de belangenbe­hartiger opstrijkt in Turijn. Sport benadrukt echter dat Barcelona niet enorm in de put zit met het vertrek van Simons naar PSG.

Simons was weliswaar buiten de lijnen de grote ster van La Masia, maar gold binnen de lijnen niet meer als het grote toptalent, zo klinkt het. Barcelona overwoog zelfs Simons geen contract aan te bieden, maar besloot uiteindeli­jk toch een poging te wagen. Simons gold in zijn jongere jaren als groeibrilj­ant, maar moest op latere leeftijd leren begrijpen dat hij meer een teamspeler moest worden, zo concludeer­t Sport. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname