Times of Suriname

Jeugdexpon­ent goudhaantj­e voor Manchester United

- Harry Kane van Tottenham Hotspur (r) wordt nauw in de gaten gehouden door Ashley Young.

VOETBAL - Manchester United heeft donderdag in de Internatio­nal Champions Cup met 1-2 gewonnen van Tottenham Hotspur. Anthony Martial en jeugdexpon­ent Angel Gomes tekenden voor de doelpunten van The Red Devils op Chinese bodem. Lucas Moura trok de stand halverwege de tweede helft gelijk, al was dat niet voldoende om de Londenaren voor een nederlaag te behoeden.

Bij Manchester United kregen zomeraanwi­nsten Aaron Wan-Bissaka en Daniel James een basisplaat­s toebedeeld van manager Ole Gunnar Solskjaer. Bij the Spurs was er plaats voor Tanguy Ndombélé, die voor circa zestig miljoen euro werd overgenome­n van Olympique Lyon. Martial, die eerder al de paal raakte, was na ongeveer twintig minuten spelen trefzeker. De Franse aanvaller ontliep slim de buitenspel­val van Tottenham en liet vervolgens doelman Paulo Gazzaniga kansloos met een beheerste schuiver. Solskjaer stuurde een geheel nieuw elftal het veld in bij de start van de tweede helft. Dat leverde echter geen verdubbeli­ng van de voorsprong op. Het was namelijk Tottenham dat de stand gelijktrok na 65 minuten spelen. Moura zag een van richting veranderd schot achter Sergio Romero in het doel belanden. The Mancunians lieten het er niet bij zitten en herstelden de voorsprong tien minuten voor tijd, met Gomes als doelpunten­maker. De achttienja­rige aanvaller verschalkt­e Gazzaniga met een knal in de korte hoek. Tottenham bleef in het restant van de wedstrijd vechten voor een positief resultaat, maar de formatie van manager Mauricio Pochettino kon een nederlaag niet meer voorkomen. Manchester United leek zelfs nog uit te lopen naar een 1-3 voorsprong, maar een treffer van Marcus Rashford werd geannuleer­d wegens buitenspel. De recordkamp­ioen van Engeland vervolgt het avontuur in de Internatio­nal Champions Cup op 3 augustus tegen AC Milan, terwijl Tottenham een dag later aantreedt tegen Internazio­nale. (VP)

??  ?? (Foto: The Guardian)
(Foto: The Guardian)