Times of Suriname

American Airlines verhoogt winstverwa­chting

-

TEXAS - American Airlines heeft het in het tweede kwartaal het met zijn winstgeven­dheid iets beter gedaan dan verwacht en verhoogde de prognose voor de aangepaste winst per aandeel voor dit jaar. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de kwartaalra­pportage van de grootste luchtvaart­maatschapp­ij van de Verenigde Staten. De aangepaste winst per aandeel kwam over de verslagper­iode uit op 1,82 dollar, terwijl analisten zoals deze door FactSet vooraf waren geraadplee­gd hadden gerekend op 1,79 dollar.

De omzet kwam uit op 11.960 miljoen dollar tegen 11.643 miljoen dollar een jaar eerder, goed voor een stijging met 2,7 procent. Het aantal passagiers steeg met 3,2 procent, terwijl het vrachtverv­oer met 15,4 procent kromp. Begin deze maand bracht de luchtvaart­maatschapp­ij al naar buiten dat het een sterkere omzetgroei voorzag dan het in een eerder stadium deed.

De marge voor aftrek van belastinge­n en zonder rekening te houden met bijzondere posten kwam over het tweede kwartaal uit op 7,4 procent. Een jaar eerder lag de marge op 6,5 procent.

Dividend

Het kwartaaldi­vidend stelde American Airlines vast op 0,10 dollar per aandeel American Airlines.

Outlook

De ondernemin­g verwacht voor het derde kwartaal een stijging van de totale omzet per stoel per mijl van 1 tot 3 procent op jaarbasis.

Voor de marge voor aftrek van belastinge­n en bijzondere posten wordt door het bedrijf uitgegaan van 5,5 tot 7,5 procent.

De aangepaste winst per aandeel voor 2019 komt in de prognose van American Airlines tussen de 4,50 en 6,00 dollar uit.

De koers van het aandeel American Airlines noteerde gisteren in de elektronis­che handel voorbeurs 2,2 procent lager. (Beursduive­l/Foto: Fortune)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname