Times of Suriname

UCB boekt meer omzet

-

BRUSSEL - UCB heeft in het eerste semester van het jaar meer omzet geboekt, maar zag de rentabilit­eit ook onder druk staan. Dit bleek gisteren uit de kwartaalup­date van de biopharmac­eut. De omzet bedroeg in het eerste halfjaar 2,32 miljard euro, tegenover een omzet van 2,26 miljard euro een jaar eerder. De analisten hadden vooraf gemiddeld op 2,30 miljard euro gemikt.

De recurrente EBITDA kwam uit op 724 miljoen euro. Dit is een daling van 9 procent tegenover de 794 miljoen euro die een jaar eerder geboekt werden. Tegen constante wisselkoer­sen was de afname overigens slechts een procent.

De recurrente EBIT daalde ook van 657 miljoen tot 571 miljoen euro. Dit is nipt lager dan de 573 miljoen euro voorzien door de consensus. De nettowinst bedroeg 437 miljoen euro, ofwel een kernwinst van 2,42 euro per aandeel. De analisten mikten op een nettowinst van 420 miljoen euro en een winst per aandeel van 2,49 euro. Dat was een jaar eerder 3,09 euro per aandeel.

“Dankzij de sterke financiele prestaties in de eerste zes maanden van 2019 kunnen we, zoals gepland, onze investerin­gen in toekomstig­e groeiaandr­ijvers versnellen”, aldus CEO Jean-Christophe Tellier van UCB in een toelichtin­g.

Outlook bevestigd

Voor het lopende boekjaar 2019 voorziet UCB een omzet die uitkomt tussen de 4,6 miljard en 4,7 miljard euro met een winst per aandeel van 4,40 tot 4,80 euro. De terugkeren­de EBITDA komt dit jaar naar verwachtin­g van het bedrijf uit tussen de 27 tot 29 procent van de omzet. Detlef Thielgen zal na bijna 13 jaar als CFO van UCB binnen het jaar het bedrijf verlaten. De zoektocht naar een opvolger is nog maar pas begonnen. (Beursduive­l/ Foto: Wikipedia)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname