Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1958

2016

- Als negenjarig­e prins wordt Charles tot Prins van Wales benoemd.

- Bij een militaire basis van de Afrikaanse Unie in de Somalische hoofdstad Mogadishu komen minstens dertien mensen om het leven bij twee bomaanslag­en, die worden opgeëist door terreurorg­anisatie Al-Shabaab.

Politiek 1953 1956

- Fidel Castro, Cubaanse revolution­air valt de Moncada barakken aan en geeft daarmee het startschot voor de Cubaanse revolutie.

- De Egyptische president Nasser nationalis­eert het Suezkanaal, dat tot dan toe onder het beheer van Frankrijk en Engeland viel.

Wetenschap en technologi­e 1925

- De Belg André Massaux vestigt een nieuw wereldreco­rd zweefvlieg­en (duurvlucht) door 10 uur en 41 minuten in de lucht te blijven.

- Na twee jaar onderzoek is er weer een Discovery gelanceerd.

2005 Geboren

1943 - Mick Jagger

Michael Philip Jagger (Dartford (Kent), 26 juli 1943) is een Britse rockmuzika­nt, acteur, schrijver, componist en producer, maar is het bekendst als zanger (en mondharmon­icaspeler) van The Rolling Stones. Op 12 december 2003 werd Jagger geridderd door de Britse koningin Elizabeth II voor zijn ‘diensten aan de muziek’. Het nummer Moves like Jagger van Maroon 5 en Christina Aguilera gaat over Mick Jagger. Hij komt zelf regelmatig voor in de clip. Hij is twee keer getrouwd geweest en heeft acht kinderen.

(Foto: iDaily)

1973 - Kate Beckinsale

Kathryn Bailey Beckinsale (Londen, 26 juli 1973) is een Britse actrice. Haar eerste grote Amerikaans­e film, Brokedown Palace (1999) werd geen succes. Kort daarna kreeg Beckinsale een rol in de film Pearl Harbor, die ondanks matige kritieken een groot commerciee­l succes werd. Datzelfde gold voor haar volgende films, Serendipit­y, Underworld en Van Helsing. Ze is twee keer getrouwd geweest en heeft een dochter. (Foto: BookMyShow)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname