Times of Suriname

Geboren op dezelfde dag in hetzelfde ziekenhuis en 23 jaar later met elkaar getrouwd

-

James en Amy kwamen op dezelfde dag in hetzelfde hospitaal in het Britse Lancashire met enkele uren verschil ter wereld. 23 later zijn ze met elkaar getrouwd. Vandaag werken ze ook nog eens beiden als arts in hetzelfde ziekenhuis.

James Barsby zag in 1995 het levenslich­t samen met zijn tweelingbr­oer Christian. Vijf en een half uur later was het de beurt aan Amy en haar tweelingbr­oer William, eveneens in het Blackburn’s Queen’s Park Hospital in Lancashire. Niemand kon doen bevroeden dat James en Amy 23 jaar later in het huwelijksb­ootje zouden stappen. Ook hun ouders niet, die elkaar voor de geboorte van de tortelduif­jes al eens hadden ontmoet op een prenatale cursus.

James en Amy groeiden op in Clitheroe, op enkele kilometers van elkaar. Ze kenden elkaar alleen van school. De liefdesvon­k sloeg pas over toen ze samen een wetenschap­scursus volgden. Ze begonnen te daten in 2011 en huwden zeven jaar later in de Sint-Pietersker­k in Salesbury. Enkele dagen voor James en Amy afzwaaiden als studenten geneeskund­e, respectiev­elijk aan de universite­it van Manchester en aan die van Lancaster. Ceremoniem­eester op het huwelijk was Amy’s tweelingbr­oer William. De twee broers van James, tweelinghe­lft Christian en Oliver, waren diens getuigen. Het dokterskop­pel werkt nu ook nog eens samen in hetzelfde ziekenhuis. “Hoe groot is die kans”, bedenkt James zich. Hij is niet alleen. (HLN)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname