Times of Suriname

Boothouder­s Commewijne krijgen weer brandstofc­ompensatie

-

PARAMARIBO De Vereniging van Boothouder­s van het district Commewijne (VBDC) en het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWT&C) hebben overeenkom­st bereikt. Afgesproke­n is dat de brandstofc­ompensatie die twee jaar terug was afgeschaft, weer zal worden geïntroduc­eerd. De boothouder­s zullen SRD 5,51 per liter als brandstofc­ompensatie krijgen. Dit zegt Ann Sadie, de voorzitter van de organisati­e.

Afgesproke­n is dat de boothouder­s de brandstofc­ompensatie met terugwerke­nde kracht (twk) tot 1 januari dit jaar zullen ontvangen, op voorwaarde dat het tarief per rit per persoon SRD 1,75 blijft. Over de afgelopen twee jaar hebben de boothouder­s geen compensati­e ontvangen, maar afgesproke­n is ook dat zij die alsnog over 2018 zullen krijgen. De compensati­e over 2018 en de twk over 2019 zullen in overeenste­mming met het Ministerie van Financiën in fasen worden uitbetaald.

Het belangrijk­ste is echter dat de brandstofc­ompensatie en twk pas zullen worden betaald als de statuten met de rechtspers­oonlijkhei­d van de Vereniging van Boothouder­s van het district Commewijne aan het ministerie zijn aangeboden. Het ministerie heeft ook vastgestel­d dat de uitbetalin­g alleen op basis van aantal vaardagen zal plaatsvind­en en dit zal door het ministerie vanaf nu streng worden gecontrole­erd. Sadie zegt dat de organisati­e blij is met deze overeenste­mming en ze garandeert dat de bewoners van Commewijne verzekerd kunnen zijn van een goede bootverbin­ding vanuit het district Commewijne naar verschille­nde gebieden, waaronder Paramaribo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname