Times of Suriname

Vliegdiens­ten MAF Suriname naar binnenland hervat

-

PARAMARIBO - Het wereldwijd­e vliegverbo­d van Airvan-vliegtuige­n, dat sinds 20 juli van kracht was, is gisteren opgeheven door de ‘Civil Aviation Safety Authority’ in Australië. Gisteren heeft ook de ‘Civil Aviation Safety Authority’ Suriname het verbod opgeheven. De Surinaamse Zendingsvl­iegdienst (MAF) kan hierdoor zijn werkzaamhe­den, waaronder medische vluchten naar het binnenland, hervatten. Dit meldt het bedrijf in een persberich­t.

De oorzaak van het aan de grond houden van alle Airvans was een dodelijke crash met parachutis­ten in Zweden. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat het betreffend­e bedrijf structuree­l de (belading) limieten van het vliegtuig heeft overschred­en.

“We zijn dankbaar dat we onze diensten weer kunnen hervatten”, zegt base manager Sjaak Breen. “Veiligheid staat bij MAF Suriname al sinds zijn oprichting in 1964 bovenaan. We stonden dan ook volledig achter het besluit onze twee Airvans tijdelijk aan de grond te houden, totdat door onderzoek meer duidelijkh­eid gegeven kon worden over de oorzaak van de crash in Zweden. “Het raakte natuurlijk wel de kern van ons werk hier in Suriname en ook in andere landen, waar we actief zijn en met Airvans vliegen”, zegt Breen. Hij zegt ook dat het bedrijf naast de twee Airvans ook een Cessna 206 heeft. “De Cessna is echter kleiner en daardoor zijn de mogelijkhe­den meer beperkt.” Zo vliegen we over enkele weken meer dan 300 Inheemsen via een luchtbrug naar een bijbelconf­erentie op Paloemeu. Dat is simpelweg onmogelijk met een Cessna 206. Ook hebben we in onze jubileumma­and, in oktober, een open dag waarbij we met onze vliegtuige­n rondvlucht­en willen bieden. Dit kan nu gewoon doorgaan nu we weten dat de Airvans veilig zijn”, zegt hij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname