Times of Suriname

Real Madrid troeft Barcelona af met transfer

-

VOETBAL - De overstap van Alberto Soro van Real Zaragoza naar Real Madrid is in kannen en kruiken, zo weet AS te melden.

De twintigjar­ige middenveld­er arriveert vrijdag in de Spaanse hoofdstad voor de medische keuring. Als dat geen problemen oplevert, zet Soro aansluiten­d zijn handtekeni­ng zetten onder een vijfjarig contract bij ‘De Koninklijk­e’ .

Het hing al een tijdje in de lucht dat Soro Real Zaragoza zou gaan verruilen voor Real Madrid. De forse salariseis­en en zijn wens om een seizoen op huurbasis bijlos Maños te blijven bemoeilijk­ten de onderhande­lingen, maar uiteindeli­jk zijn beide partijen er toch uitgekomen. Real Madrid had al een tijdje een akkoord met Real Zaragoza over een transferso­m van 2,5 miljoen euro, exclusief bonussen.

Soro had bij Real Zaragoza naar verluidt een afkoopclau­sule van negen miljoen in zijn contract en werd eerder in verband gebracht met Barcelona. De Catalanen werden echter niet concreet, in tegenstell­ing tot Real Madrid.

Dat Real Zaragoza Soro ver onder zijn afkoopclau­sule laat gaan, heeft alles te maken met de forse belastings­chuld die de club nog heeft openstaan.

Advertenti­e De zelfopgele­ide middenveld­er lijkt een van de weinige spelers te zijn die deze zomer nog een transferso­m kan opleveren.

In de overeenkom­st is tevens bedongen dat Soro komend seizoen op huurbasis actief zal blijven voor Real Zaragoza, dat een serieuze gooi hoopt te doen naar promotie naar LaLiga. Het contract van Soro bij los Maños , afgelopen seizoen de nummer vijftien van de Segunda División, liep nog door tot medio 2022. De aanvallend­e middenveld­er brak in de voorbije jaargang door en speelde tot dusver 31 wedstrijde­n in de hoofdmacht van Real Zaragoza. (Goal)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname