Times of Suriname

Juventus speelt gelijk tegen Koreanen

- Miralem Pjanić van Juventus wordt op de hielen gezeten door een van de verdediger­s.

VOETBAL - Juventus heeft vrijdagmid­dag de oefenwedst­rijd tegen de K-League Stars met 3-3 gelijkgesp­eeld. La Vecchia Signora trad met Matthijs de Ligt in de basis aan tegen een team dat bestond uit de beste voetballer­s uit de Zuid-Koreaanse competitie en keek lange tijd tegen een achterstan­d aan. Late doelpunten van Blaise Matuidi en Matheus Pereira voorkwamen uiteindeli­jk een nederlaag voor de Italianen. Al na zeven minuten kwamen de K-League Stars op voorsprong. Gonzalo Higuaín liet zich bij de middellijn verrassen door Osmar, die de bal onderschep­te en op weg ging naar het Juventus-doel. De Spanjaard in dienst van FC Seoul verraste doelman Wojciech Szczesny vervolgens met een kiezelhard­e uithaal in de kruising. Juventus had maar twee minuten nodig om de schade te herstellen. Een vlotlopend­e aanval, waarbij de bal snel van voet naar voet ging, belandde via Higuaín bij Simone Muratore, die eenvoudig afwerkte. Vlak voor rust zette Cesinha de thuisploeg weer op voorsprong. De Braziliaan ontving de bal in het strafschop­gebied en schoot ondanks een uiterste reddingspo­ging van De Ligt raak.

Vlak na rust

leek Adam Taggart de wedstrijd te beslissen. De Australisc­he spits kreeg de bal uit de kluts voor de voeten en schoot met een volley raak. Juventus, dat vervolgens de nodige wissels doorvoerde, kwam een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd via een rake kopbal van Matuidi. Een prachtige treffer van Mattheus Pereira voorkwam enkele minuten later een nederlaag voor Juventus. (VP)

??  ?? (Foto: Goal)
(Foto: Goal)