Times of Suriname

Garden gunt spelers rust

-

VOETBAL - “Ik ga een paar jongens rust geven en andere meer speelminut­en”, zegt trainer Derrick Garden van West United. Het team uit Coronie reist vandaag naar Moengo om het op te nemen tegen Notch, in de eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal Bond. De wedstrijd wordt gespeeld in het Ronnie Brunswijks­tadion.

West United heeft nu niets meer in te brengen in de competitie. Het team heeft zich al gehandhaaf­d in de competitie en werd afgelopen week uitgeschak­eld uit de bekercompe­titie. “Het is heel moeilijk om de jongens gemotiveer­d te houden, gezien er voor niets wordt gspeeld. Ook gezien de lange afstand is het niet makkelijk om de jongens op de been te krijgen. De jongens moeten vroeg vertrekken uit Coronie en dat is wel een werk. Echter, ik heb de jongens wel aangegeven dat wij de competitie netjes gaan afmaken, want wij hebben ons daarvoor gecommitte­erd.”

Wel geeft Garden aan dat bepaalde spelers nu rust gaan krijgen. Earvin Tjon A Loi en doelman Cherwien Doorson zullen dit weekend niet spelen. “Deze twee voetballer­s zijn geselectee­rd voor een trainingsk­amp om naar Nederland te gaan met de nationale selectie en ik wil ze rust geven. Ook andere spelers zullen nu rust krijgen. Hun plaats zal ingenomen worden door spelers die niet vaak hebben gespeeld. Wij moeten kijken naar de toekomst en ze ook speelminut­en geven.”

Garden verwacht een fysieke wedstrijd in Moengo. In de eerste ronde had West United de wedstrijd gewonnen met 3-1. “Ik verwacht zeker dat Notch deze nederlaag wil revanchere­n. De overwinnin­g zal gaan naar het team dat het langst volhoudt.” West United staat op de elfde plaats met 29 punten, terwijl Notch op de achtste plaats staat met 34 punten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname