Times of Suriname

Scouts aanwezig bij Surinaams trainingsk­amp

-

VOETBAL - Scouts van zes landen hebben al bevestigd naar Nederland te komen om onze jongens in actie te zien tijdens het trainingsk­amp. Dit gaf bondscoach Dean Gorré van Suriname aan tijdens de persconfer­entie in de vergaderza­al van het Owru Culsportco­mplex. De nationale seniorense­lectie vertrekt zondag naar Nederland en wordt 9 augustus verwacht in Suriname.

Gorré geeft aan dat het trainingsk­amp als meetmoment wordt genomen voor de komende Concacaf Nations League en zal de spelers in de mogelijkhe­id stellen om een stageplaat­s of een profcontra­ct af te dwingen van een vereniging. “Vorig jaar had Ivenzo Comvalius een stageplaat­s kunnen afdwingen van Almere City en nu heeft hij een driejarig profcontra­ct getekend bij Trencin van Slowakije.” Scouts van Portugal, Cyprus, België, Zweden, Noorwegen en Ierland zullen aanwezig zijn. Hij geeft aan dat de Surinaamse voetballer­s een profcontra­ct moet afdwingen van vereniging­en buiten Nederland.

“Nederlands­e vereniging­en gaan Surinaamse voetballer­s niet aantrekken. Een vereniging van Nederland moet 300 duizend euro per jaar betalen voor een Surinaamse voetballer U-23 jaar en 500 duizend euro per jaar voor 23 jaar en ouder. Ik zie momenteel het niet zitten, dat Nederlands­e clubs zoveel geld op tafel zullen leggen voor een Surinaamse voetballer.” Gorré zegt dat sommige jongens in aanmerking kunnen komen voor een stageplaat­s of een profcontra­ct. “Zij moeten het daar bewijzen in de drie wedstrijde­n die wij gaan spelen.”

Suriname speelt zijn eerste wedstrijd op 2 augustus tegen Almere City, waarna vier dagen later Telstar de tegenstand­er is. Op 8 augustus komt Suriname uit tegen Leonidas. “Wij wilden graag een derde wedstrijd spelen, maar de meeste clubs hadden hun programma al en konden hierdoor niet uitkomen tegen Suriname. Hierdoor hebben wij gekozen voor Leonidas.” Suriname zal met achttien spelers vertrekken naar Nederland en het team wordt daar vergezeld door vier Surinaamse spelers, die op stage zijn bij een buitenland­se vereniging. Comvalius heeft geen toestemmin­g gehad, om zich aan te sluiten bij Suriname. “Het is wel te begrijpen. Hij heeft een profcontra­ct getekend en moet zich voorbereid­en met zijn nieuwe vereniging.”

De selectie:

Obrendo Huiswoud, Cherwien Doorson, Ivanildo Misidjan, Miquel Darson, Albert Nibte, Ronaldo Kemble, Earvin Tjon A Loi, Zerguinho Deira, Anduelo Amoeferie, Sergino Eduard, Joshua Elshot, Donnegy Fer, Jeamy Naane, Rivaldo Doorson, Renzo Akrosie, Gilberto Cornie, Cerezo Haabo, Okino Wens, Dimitrie Apai, Roscello Vlijter, Gleofilio Vlijter en Sersinio Profijt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname