Times of Suriname

ArcelorMit­tal boekt lager resultaat

-

AMSTERDAM - Staalconce­rn ArcelorMit­tal heeft naar verwachtin­g in het tweede kwartaal een lager bedrijfsre­sultaat behaald dan in de voorgaande periode. Dat blijkt uit een consensus van analistens­chattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst.

De consensus voor het bedrijfsre­sultaat (ebitda), de belangrijk­ste winstgraad­meter bij ArcelorMit­tal, ligt op ruim 1,5 miljard dollar. In het eerste kwartaal was dit bijna 1,7 miljard dollar. De grootste staalprodu­cent ter wereld had eerder dit jaar al gezegd last te hebben van de zwakte op de staalmarkt en concurrent­ie van goedkoop buitenland­s staal op de Europese markt. Ook kampt het in Amsterdam genoteerde bedrijf met hogere grondstofk­osten.

Volgens een analistenc­onsensus opgesteld door persbureau Bloomberg zou de omzet uitkomen op 19 miljard dollar. In het eerste kwartaal was dit bijna 19,2 miljard dollar. Naast de cijfers zal de aandacht van beleggers ook uitgaan naar geluiden over de staat van de wereldwijd­e staalmarkt­en. Onlangs kondigde ArcelorMit­tal nog aan de prijzen voor plat staal in de Verenigde Staten opnieuw te verhogen, terwijl in mei werd gezegd dat het mes wordt gezet in de Europese staalprodu­ctie door de tanende vraag en dumping van goedkoop staal uit het buitenland. ArcelorMit­tal heeft geklaagd dat de Europese Unie te weinig doet op het gebied van handelsbes­cherming van de staalsecto­r.

Verder zal worden gelet op opmerkinge­n rond de slepende overnamest­rijd om het Indiase Essar Steel. De overname werd recent tijdelijk gepauzeerd door het Indiase hooggerech­tshof vanwege een conflict met schuldeise­rs van Essar. De strijd rond Essar sleept zich al ruim een jaar voort.

(De Telegraaf/

Foto: 10Select)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname