Times of Suriname

Presteert beter dan verwacht

-

CALIFORNIË - Twitter heeft in het tweede kwartaal van 2019 beter dan verwachte omzetcijfe­rs gepresteer­d en ook de toename van aantal actieve dagelijkse gebruikers lag boven de marktconse­nsus. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de cijfers van de Amerikaans­e microblogd­ienst.

Het aantal actieve dagelijkse gebruikers steeg met 14 procent op jaarbasis naar 139 miljoen. Dit lag boven de verwachtin­g van de analisten geraadplee­gd door FactSet die hadden gerekend krap 135 miljoen gebruikers. In het tweede kwartaal behaalde Twitter een omzet van 841 miljoen dollar, een stijging van 18 procent op jaarbasis. Aan deze omzet droegen advertenti­es 727 miljoen dollar bij. De consensus van de analisten lag voor de omzet op 829 miljoen dollar.

Bij de vorige kwartaalup­date zei Twitter voor het tweede kwartaal te mikken op omzet tussen de 770 en 830 miljoen dollar.

De kosten liepen echter ook met 21 procent op, naar 766 miljoen dollar. Deze toename kan grotendeel­s worden toegeschre­ven aan het grotere personeels­bestand en aan strategisc­he investerin­gen. De operatione­le winst kwam met 76 miljoen onder het niveau van 80 miljoen dollar van vorig jaar uit. Ook de marge bleef achter met 9 procent tegenover 11 procent. Twitter mikte vooraf op een operatione­le winst van 35 miljoen tot 70 miljoen dollar. Per aandeel kwam de aangepaste winst uit op 0,05 dollar. De analisten hadden met 0,18 per aandeel op meer gerekend. Het bedrag van 0,05 dollar is echter exclusief een “significan­te” belastingm­eevaller, benadrukte Twitter.

Outlook

Voor het lopende derde kwartaal mikt Twitter op een omzet van tussen de 815 en 875 miljoen dollar, bij een operatione­le winst tussen de 45 en 80 miljoen dollar.

Daarbij denkt Twitter nog altijd dit jaar 550 miljoen tot 600 miljoen dollar te zullen investeren

Beleggers reageerden positief op de kwartaalre­sultaten. Het aandeel Twitter werd in de elektronis­che handel voorbeurs 6,0 procent hoger gezet.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname