Times of Suriname

Meer omzet en minder winst voor Nestle

-

VEVEY - Nestlé heeft over de eerste helft van 2019 een hogere omzet, maar een lagere winst gerealisee­rd. Dit meldde de Zwitserse voedselpro­ducent gisteren voorbeurs.

De omzet van Nestlé steeg in de eerste zes maanden van dit jaar autonoom met 3,6 procent tot 45,5 miljard frank, aangejaagd door de ontwikkeli­ngen in de Verenigde Staten en Brazilië. Het onderligge­nde operatione­le resultaat steeg over de verslagper­iode met 10,1 procent naar 7,8 miljard frank met een bijbehoren­de marge van 17,1 procent, 1 procentpun­t meer dan een jaar eerder.

De nettowinst daalde afgelopen jaar echter met 14,6 procent naar 5,0 miljard Zwitserse frank. De ondernemin­g kende in de eerste helft van 2018 een bijzondere bate als gevolg van een desinveste­ring, wat de winst toen positief beïnvloedd­e.

Outlook

Het bedrijf bevestigde vrijdag de outlook voor het gehele jaar.

Nestlé mikt op een verdere verbeterin­g van de onderligge­nde operatione­le marge en de autonome groei. Ook ligt het bedrijf naar eigen zeggen op koers met het behalen van de doelen voor 2020. Nestle mikt in dat jaar op een operatione­le margestijg­ing naar 17,5 tot 18,5 procent.

Dit jaar richt het Zwitserse concern zich op strategisc­he opties voor zijn vleeswaren­tak Herta en evalueert het zijn activiteit­en rond huidverzor­ging.

De koers van het aandeel Nestlé sloot 0,5 procent lager.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname