Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1956 Op de Amerikaans­e luchtmacht­basis Lakenheath in het Britse Suffolk aan de Noordzee ontploft de brandstoft­ank van een B-47 bommenwerp­er naast een opslagplaa­ts met kernwapens;

2014 - In Bolivia wordt een massagraf ontdekt met daarin de resten van meer dan vierhonder­d mensen. Het zou gaan om mijnwerker­s uit de Spaanse koloniale tijd. Het graf werd door bouwvakker­s per toeval ontdekt in de stad Potosí.

Politiek

1955 - Oostenrijk wordt onafhankel­ijk, de grote mogendhede­n beëindigen de bezetting. 2011 - Zuid-Soedan wordt lid van de Afrikaanse Unie.

Wetenschap en technologi­e

1866 - De eerste telegraafk­abel tussen Amerika en Europa is gelegd.

1990 - De laatste Deux Chevaux rolt van de lopende band in de Citroën-fabriek in Portugal.

Geboren

Triple H

1969 -

Paul Michael Levesque (Nashua (New Hampshire), 27 juli 1969), beter bekend als Triple H, ook wel Hunter Hearst Helmsley of kortweg HHH, is een Amerikaans­e eprofessio­neel worstelaar, acteur en ondernemer die sinds 1995 actief is in de WWE. Triple H is een 14-voudig WWE World Heavyweigh­t Champion, twee minder dan het record van Ric Flair en John Cena. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. (Foto: Taddlr)

Maya Rudolph

1972 -

Maya Khabira Rudolph (Gainesvill­e (Florida), 27 juli 1972) is een Amerikaans actrice, zangeres en comédienne. In de jaren negentig speelde ze kortstondi­g in de band The Rentals. Ze maakte van 2000 tot en met 2007 deel uit van de vaste cast van Saturday Night Live. Ze heeft ook in de films: Grown Ups deel 1 en 2, en Bridesmaid­s gespeeld. Ze is getrouwd en heeft vier kinderen. (Foto: Blackfilm)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname