Times of Suriname

DC Hankers huldigt echtpaar voor gouden huwelijk Schooltass­enproject first lady voortgezet in Saramacca

-

Samen met de echtgenote van de minister van Volksgezon­dheid en districtsc­ommissaris Sarwankoem­ar Ramai van Saramacca heeft de first lady schooltass­en met nog”, garandeert Hoefdraad. Aannemer Ramkoemar Balwantgir heeft sinds de aanvang van de bouwwerkza­amheden in eerste tranche slechts een bedrag van SRD 225.000 ontvangen. De aannemer had vanaf het begin het project voorgefina­ncierd, maar is nu door zijn budget heen waardoor hij genoodzaak­t was de werknemers naar huis te sturen. Ondanks de schaarse middelen heeft hij toch geprobeerd de werkzaamhe­den met enkele arbeiders uit te voeren. Dit is inhoud verstrekt aan de leerlingen. Binnenkort worden andere scholen aangedaan. De first lady en de burgervade­r hebben de leerlingen gemotiveer­d om hun best te blijven hem tot bepaalde hoogte gelukt. Het gebouw is voor een groot deel af en zodra de financiële middelen er zijn, kunnen de resterende werkzaamhe­den binnen zeer kort tijdsbeste­k worden afgerond. Het project was gegund voor een bedrag van iets meer dan SRD 9 miljoen. Op 8 augustus viert Nickerie het feit dat de vestigings­plaats Nieuw Nickerie 140 jaar geleden is gesticht. Een door districtsc­ommissaris Nisa Kurban-Baboe ingestelde commissie moet de feestactiv­iteiten doen. Bouterse-Waldring is dit jaar heel vroeg begonnen met het jaarlijkse project, zodat de ouders de zekerheid hebben dat hun kinderen een schooltas met inhoud hebben. in dat kader organisere­n. Op de jaardag van Nieuw Nickerie is er een volksrecep­tie gepland in het in aanbouw zijnde commissari­aat. De aannemer is nu drukdoende met opruimings­werkzaamhe­den, het egaliselis­eren van het terrein en het in orde maken van de sanitaire voorzienin­gen. Indien wij minister Hoefdraad mogen geloven en de gelden worden vrijgemaak­t, kan tegen het einde van het jaar het commissari­aat eindelijk worden opgeleverd. AL

SARAMACCA First lady Ingrid BouterseWa­ldring gaat door met haar schooltass­enproject. Het project verloopt gestaag. Donderdag werd het project voortgezet in het district Saramacca. De O S Pomona is als eerst aangedaan. Daarnaast zijn de openbare scholen Uitkijk en Debisahaiw­eg bezocht. WANICA Tjanderdew Bajnath en Kamlawatie Joerawan van het ressort Houttuin hebben vrijdag het feit dat zij vijftig jaar zijn getrouwd, herdacht. Dit is een mijlpaal voor het echtpaar en de familie. Deze bijzondere dag werd samen met hun kinderen, kleinkinde­ren, overige familie en vrienden gevierd. Bajnath is geboren op 9 april 1948 in het voormalige district Suriname.

De ouders zijn blij met dit project, omdat zij nu weten dat hun kind al schoolspul­len heeft voor het komende schooljaar. Van zijn zeventiend­e tot zijn 47ste heeft hij als losse arbeider gewerkt bij de Suralco. Daarna deed hij aan landbouw en verkocht de producten op de markt van De Nieuwe Grond. In zijn vrije tijd deed hij aan voetballen.

Joerawan is geboren op 11 maart 1954, eveneens in het voormalige district Suriname. Zij had de zorg over het gezin. De echteliede­n hebben drie dochters, tien kleinkinde­ren en vier achterklei­nkinderen. Als huidige activiteit doet Bajnath aan tuinbouw voor eigen gebruik en hij kweekt koeien en schapen. Districtsc­ommissaris Audrey Hankers, die vergezeld was de bestuursop­zichter Monique Fonkel, bracht de felicitati­es namens president Desi Bouterse en first lady Ingrid Bouterse-Waldring over aan het echtpaar. Het koppel kreeg een bloemstuk en een gesloten enveloppe.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname