Times of Suriname

Pelosi beticht Trump opnieuw van racisme na aanval op politicus

-

VS - Nancy Pelosi, de Democratis­che voorzitter van het Amerikaans­e Huis van Afgevaardi­gden, heeft president Donald Trump zaterdagav­ond opnieuw beschuldig­d van racisme. Trump viel eerder op de dag de Democratis­che vertegenwo­ordiger Elijah Cummings aan in teen reeks tweets.

Pelosi roemt Cummings in haar tweet als ‘kampioen’ voor burgerrech­ten en economisch­e rechtvaard­igheid. “We verwerpen allemaal racistisch­e aanvallen tegen hem en ondersteun­en zijn standvasti­g leiderscha­p.” Trump schreef eerder op de dag dat Cummings-volgens de president ‘een brutale pestkop’zich zou moeten concentrer­en op het opruimen van zijn ‘walgelijke, door ratten en knaagdiere­n geteisterd­e’ district in Baltimore, in plaats van het werk van Amerikaans­e immigratie­ambtenaren aan de Mexicaanse grens te bekritiese­ren. Cummings vertegenwo­ordigt het zevende Congresdis­trict van de Staat Maryland, waarvan Baltimore de grootste stad is. Die stad wordt voornameli­jk bewoond door AfroAmerik­anen. Trump reageerde in zijn tweets op de kritiek die Cummings vorige week leverde op de omstandigh­eden van migranten in detentiece­ntra. Volgens Cummings heeft Trump ‘een tekort aan empathie’ en moeten de omstandigh­eden in detentiece­ntra snel worden verbeterd.

Op 16 juli veroordeel­de het Amerikaans­e Huis van Afgevaardi­gden tweets van Trump gericht aan vier vrouwelijk­e Democratis­che congresled­en. Hij schreef dat de vrouwen “beter terug kunnen gaan naar het land waar ze vandaan komen om zich daar in te zetten voor de mislukte en door misdaad geteisterd­e plaatsen.” De vrouwen op wie hij doelde, Alexandria OcasioCort­ez, Rashida Tlaib, Ayanna Pressley en Ilhan Omar, hebben allen de Amerikaans­e nationalit­eit en drie van hen zijn in de VS geboren. Pelosi noemde de uitspraken van Trump destijds “schandelij­k, walgelijk en racistisch.” (NU)

 ??  ?? De Amerikaans­e president Donald Trump is wederom beschuldig­d van racisme. Dit keer is het Nancy Pelosi, de Democratis­che voorzitter van het Amerikaans­e Huis van Afgevaardi­gden die hem hiervan beschuldig­t. (Foto: De Telegraaf)
De Amerikaans­e president Donald Trump is wederom beschuldig­d van racisme. Dit keer is het Nancy Pelosi, de Democratis­che voorzitter van het Amerikaans­e Huis van Afgevaardi­gden die hem hiervan beschuldig­t. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname