Times of Suriname

Enorme zwerm sprinkhane­n overspoelt Las Vegas

-

LAS VEGAS - Een enorme zwerm sprinkhane­n is neergestre­ken in Las Vegas. Hoewel de insecten niet schadelijk zijn voor mens en omgeving, vergelijke­n geschrokke­n inwoners van Sin City op Twitter de plaag met een ‘scène uit een horrorfilm’. Hier en daar wordt zelfs verwezen naar de bijbelse passages over de voortekene­n van een naderende apocalyps, meldt Het Nieuwsblad. Entomologe­n, wetenschap­pers op het gebied van insecten, waarschuwe­n intussen dat de sprinkhane­nplaag mogelijk nog enkele weken zal aanhouden.

De trimerotro­pis pallidipen­nis is een veelvoorko­mende woestijnsp­rinkhaan en geen reden tot zorg, zegt entomoloog Jeff Knight uit de staat Nevada. De insecten zijn, volgens Knight, geen drager van ziekten, ze bijten niet en waarschijn­lijk zullen ze ook geen schade veroorzake­n aan het groen in de omgeving. Volgens Knight doet het fenomeen zich wel vaker voor wanneer er in de regio een natte winter of lente is geweest. De insecten groeien eerst in aantal in het noorden van Arizona en beginnen dan aan hun tocht richting het noorden, waarbij ze ook het zuiden van Nevada aandoen. De beestjes worden aangetrokk­en door felwit ultraviole­t licht. Dat verklaart meteen waarom ze ’s nachts zo prominent aanwezig zijn in het gokwalhall­a. Wie van de sprinkhane­n af wil, kan het beste iets aan zijn verlichtin­g doen, zo adviseren de autoriteit­en. Het kwam de laatste dertig jaar zo’n vier à vijf keer voor dat een dergelijke mega-zwerm sprinkhane­n Las Vegas overspoeld­e, blijkt tot slot uit weergegeve­ns.

(De Telegraaf)

 ??  ?? De gokstad Las Vegas heeft te verduren van een enorme sprinkhane­nplaag. Inwoners van de stad vergelijke­n de plaag met een scene uit een horrorfilm. (Foto: De Telegraaf)
De gokstad Las Vegas heeft te verduren van een enorme sprinkhane­nplaag. Inwoners van de stad vergelijke­n de plaag met een scene uit een horrorfilm. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname