Times of Suriname

Olympique Lyon wint Emirates Cup

-

VOETBAL - Olympique Lyon heeft zondag de Emirates Cup gewonnen. Les Gones waren te gast bij Arsenal in het kader van de traditione­le seizoensop­ener van the Gunners, maar de thuisploeg slaagde er niet in om het publiek op de banken te krijgen. Mede dankzij een assist van Memphis Depay hielden de Fransen een 1-2 overwinnin­g over aan het treffen.

Arsenal was in de eerste helft nog wel de gevaarlijk­ste ploeg en Henrikh Mkhitaryan liet twee aardige mogelijkhe­den op de openingstr­effer liggen. Tien minuten voor de rust zat het de Londenaren wel mee nadat de Armeniër PierreEmer­ick Aubameyang bediende en hij Anthony Lopes met een volley kansloos liet. In de tweede helft werd er stevig door gewisseld en ruim twintig minuten voor tijd kon Depay Moussa Dembélé de gelijkmake­r aantekenen. De Oranje-internatio­nal brak op links door waarna zijn voorzet werd binnengeko­pt door zijn ploeggenoo­t. Dani Ceballos en Gabriel Martinelli maakten vervolgens hun opwachting bij Arsenal en laatstgeno­emde scoorde niet lang na zijn entree uit buitenspel­positie. Een minuut later was het aan de overkant wel raak toen Dembélé werd weggestuur­d door Houssem Aouar en hij zijn tweede van de wedstrijd beheerst langs Bernd Leno schoof. In de slotfase kwam ook Kenny Tete nog binnen de lijnen namens de bezoekers, die in de komende dagen ook nog tegen Liverpool en Bournemout­h oefenen. Voor Arsenal staan nog vriendscha­ppelijke wedstrijde­n tegen Angers SCO en Barcelona op het programma, voordat op 11 augustus het Premier Leagueseiz­oen begint met een bezoek aan Newcastle United. (VI)

??  ?? Pierre-Emerick Aubameyang van Arsenal probeert op het doel te schieten. (Foto: The Sun)