Times of Suriname

Panam Games officieel van start gegaan

-

SPORT - De Panamerika­anse Spelen (Panam Games) zijn vrijdag in Lima, Peru officieel geopend met een defilé, met daarbij sprankelen­d cultureel optreden van lokale dansers en danseresse­n en een optreden van de bekende zanger Luis Fonsi. De kleine Surinaamse delegatie kreeg bij het defilé een warm ontvangst in de arena.

Er was ook een toespraak van Neven Ilic Álvarez, de voorzitter van de Paso (Pan Amerikaans­e Sport Organisati­e), nadat de vlaggen van Paso en het Olympisch Comité van Peru waren gehesen. Het propvolle stadion in Lima heeft zichtbaar genoten van al het gepresente­erde van de avond en in het bijzonder bij de intrede van de Peruaanse sporters in het stadion. In de afgelopen dagen was er hoog bezoek in het Panamdorp toen president Martín Vizcarra van Peru en IOCvoorzit­ter Thomas Bach een onderhoud hadden met de sporters in het dorp.

De badmintons­pelers Dylan Darmohoeto­mo en Soren Opti komen vandaag in actie, terwijl Jair Tjon En Fa vanaf donderdag op jacht zal gaan naar goud. Maandag komt Renzo Tjon A Joe vanuit ZuidKorea in Lima aan, waar hij een vervolg zal proberen te geven aan de goede vorm waarin hij op dit moment verkeert. Evita Leter zal ook die maandag arriveren. Het begint steeds beter te lopen met de organisati­e van deze Spelen, in tegenstell­ing tot de eerste dagen. Maar internet (wifi) schijnt nog steeds een uitdaging voor de organisati­e te zijn.

 ??  ?? De Surinaamse sporters bij het defilé van het Panamerika­anse Spelen in Peru. (Foto: VSJS)
De Surinaamse sporters bij het defilé van het Panamerika­anse Spelen in Peru. (Foto: VSJS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname