Times of Suriname

Daniel Alves wacht bewust op Barcelona

-

VOETBAL Daniel Alves zit zonder club, maar de 36jarige verdediger uit Brazilië denkt nog niet aan stoppen. In de zoektocht naar een nieuwe werkgever wendde hij zich zaterdag tot Instagram. “Ik ben op zoek naar een baan. Bij wie moet ik mijn curriculum vitae inleveren? Laat mij weten of je tijd hebt om het te lezen!”, voegde de Braziliaan gekscheren­d toe.

Volgens UOL Esporte heeft Alves er in werkelijkh­eid zelf voor gekozen om eind juli nog zonder club te zitten. Het Braziliaan­se medium verzekert dat hij in juli per se transfervr­ij wilde blijven omdat het zijn prioriteit is om bij Barcelona terug te keren. Alves bood zich eerder deze maand bij voorzitter Josep Maria Bartomeu aan, maar de technische afdeling van de Catalanen gaf aan dat hij momenteel geen optie was. Alves denkt naar verluidt, hoe dan ook dat Barcelona uiteindeli­jk toch overstag zal gaan. De ervaren verdediger weet dat clubs meestal in de eerste week van augustus de selecties grotendeel­s completere­n en verwacht dat Neymar uiteindeli­jk ook in het Camp Nou zal terugkeren. De aanvaller van Paris SaintGerma­in wordt al geruime tijd met een rentree bij Barcelona in verband gebracht, maar op dit moment lijkt een dergelijke transfer niet reëel.

Alves verwacht dat Nélson Semedo als wisselgeld in een eventuele transfer van Neymar zal worden betrokken. Barcelona weigerde deze zomer biedingen van Paris SaintGerma­in en Atlético Madrid op de Portugese internatio­nal, die als intransfer­ible wordt beschouwd. Mogelijk gaat Barcelona alsnog overstag als Semedo een transfer van Neymar naar het Camp Nou kan maken of breken. In dat geval zou Alves mogelijk als opvolger van Semedo kunnen worden aangetrokk­en. De afgelopen drie seizoenen verdedigde Alves de clubkleure­n van PSG, maar hij besloot de Parijse club achter zich te laten. Hij ging vervolgens de Copa América in als aanvoerder van Brazilië en pakte de titel. Daarmee vulde de rechtsback zijn overvolle prijzenkas­t met nog een trofee: liefst 41 prijzen. (VI)

 ??  ?? De 36jarige verdediger Dani Alves wacht op een telefoon van Barcelona, om weer voor het team te spelen. (Foto:VI)
De 36jarige verdediger Dani Alves wacht op een telefoon van Barcelona, om weer voor het team te spelen. (Foto:VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname