Times of Suriname

Kostbare misstap van Robinhood

-

VOETBAL - Papatam heeft voor een verrassing gezorgd en mogelijk ervoor gezorgd dat Robinhood het kampioensc­hap niet zal pakken in de eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal Bond. Titelverde­diger Robinhood speelde vrijdag verrassend 1-1 gelijk tegen de nietige Papatam in het Essedstadi­on. Dit gelijkspel kan Robinhood uiteindeli­jk het kampioensc­hap kosten.

Vrijdagavo­nd begon Papatam heel goed aan de wedstrijd en nam heel brutaal de leiding in de tiende minuut, toen Jurmain Pinas het net vond. Doelman Claidel Kohinor van Robinhood kon het leder niet stoppen. Papatam zakte hierna terug naar achteren en probeerde via de counter het tweede doelpunt te maken. Robinhood voerde het tempo op en zette het doel van Papatam onder heel veel druk. Hierdoor werd er ook mogelijkhe­den gecreëerd, maar Rodney Dalfour en Alan da Costa misten hun mogelijkhe­den. Hierdoor ging Papatam naar de kleedkamer met een voorsprong.

In de tweede helft gooide trainer Roberto Gödeken van Robinhood alles in de aanval. Hierdoor kwamen er openingen in de achterhoed­e, maar Papatam kon geen profijt daaruit trekken. Dit kwam het team later duur te staan. In de 78ste minuut werd het leder in het gebied gebracht en Dalfour maakte dit keer geen fout: 1-1. In de resterende minuten heeft Robinhood de mogelijkhe­den gehad om de drie punten te pakken, maar faalde om weer het net te vinden.

Door het gelijkspel blijft Robinhood nog steeds ongeslagen en blijft ook aan kop met 73 punten uit 29 wedstrijde­n. Echter, het gelijkspel heeft heel veel gevolgen. Naaste concurrent Inter Moengo Tapoe (IMT) heeft hierdoor de mogelijkhe­id om de koppositie over te nemen. IMT heeft 71 punten uit 28 wedstrijde­n. Dit weekend moest IMT uitkomen tegen Transvaal, maar de wedstrijd werd uitgesteld. Als IMT zijn laatste twee wedstrijde­n wint, is het team uit Moengo de nieuwe kampioen. Robinhood moet nu hopen dat IMT een misstap maakt.