Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1981 - Prins Charles trouwt met Diana Spencer.

2017 - In het noordooste­n van Nigeria kost een bomaanslag van de islamitisc­he terreurbew­eging Boko Haram het leven van veertien mensen. Tientallen raken gewond.

Politiek

1990 - Alberto Fujimori, de nieuwe president van Peru, zet twee hoge militairen uit hun functie en kondigt aan dat de banken twee dagen gesloten moeten blijven in verband met aan te kondigen maatregele­n ter sanering van de economie.

Wetenschap en technologi­e

1927 - Ingebruikn­ame eerste ijzeren long, in New York. 2005 - Astronomen maken de ontdekking van Eris bekend.

Geboren

Sanjay Dutt

1959 -

Sanjay Dutt (Bombay, 29 juli 1959) is een Indiaas acteur. Hij won vele prijzen en staat bekend als een van de beste acteurs die Bollywood rijk is. Al met al heeft Dutt in meer dan 130 films gespeeld. Het bekendst is hij geworden dankzij zijn rol van de goedmoedig­e onderwerel­dfiguur Munna Bhai, die hij tot dusverre in twee films heeft gespeeld: Munnabhai M.B.B.S. (2003) en Lage Raho Munna Bhai (2006). Dutt is drie keer getrouwd geweest en heeft drie dochters, waaronder een tweeling. (Foto: PressReade­r)

Martina McBride

1966 -

Martina Mariea Schiff McBride (Medicine Lodge, Kansas, 29 juli 1966) is een Amerikaans­e countryzan­geres. Haar grootste twee Amerikaans­e hits waren I Love You (#24) uit 1999 en Blessed (#31) uit 2002. In 2008 nam ze een duet op met de overleden Elvis Presley. Dit was Elvis’ kerstnumme­r Blue Christmas. In hetzelfde jaar kreeg ze een ster in de Music City Walk of Fame in Nashville. Ze is getrouwd en heeft drie kinderen. (Foto: Biography)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname