Times of Suriname

Landelijke typewedstr­ijd ‘Hoe Digi Fast ben jij?’

-

PARAMARIBO - Het bedrijf Alembo organiseer­t dit jaar een landelijke online typewedstr­ijd met als titel: ‘Hoe Digi Fast ben jij?’ Deze wordt gehouden omdat men nu deze 21ste eeuwse competenti­es nodig heeft. Deze zijn onder andere creatief denken, samenwerke­n en basis ICT-vaardighed­en zoals het goed kunnen werken met een toetsenbor­d en typen.

Deelname aan deze wedstrijd is simpel. Men gaat naar www.werkenbija­lembo.sr. Klik op de button ‘Typewedstr­ijd’. Type zo snel en zo foutloos mogelijk 1 minuut lang een tekst over op een toetsenbor­d, niet op je telefoon. De tien snelste typers (Digi Fast Toppers) krijgen een finaleplek en strijden op 24 augustus in een live finale tegen elkaar. De hoofdprijs is SRD 1.500. Deelnemen kan online van 29 juli tot en met 4 augustus. Alembo - een organisati­e die sinds 2005 met zo’n 165 medewerker­s e-administra­tieve werkzaamhe­den uitvoert organiseer­t jaarlijks een interne typewedstr­ijd om haar medewerker­s te stimuleren deze vaardighei­d verder te ontwikkele­n. Dit jaar heeft het typewedstr­ijdteam van Alembo besloten om deze stimulans te delen en een landelijke typewedstr­ijd uit te schrijven, meldt het bedrijf in een persberich­t.

Door technologi­e en digitalise­ring (ICT) veranderen functies en inherent daaraan ontwikkele­n zich vaardighed­en. Deze tijd, Digital Transforma­tion, heeft impact op ons allen: nu en in de toekomst. Vanwege de ontwikkeli­ngen is het hebben van bepaalde vaardighed­en, zoals typen noodzakeli­jk zodat men mee kan gaan in de digitale transforma­tie in het dagelijks leven. Steeds vaker wordt papier vervangen door digitale communicat­ie zoals bankzaken, werkstukke­n voor school en taken uitvoeren in je werk. Het is dan handig om te weten hoe Digi Fast wij nu eigenlijk zijn?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname