Times of Suriname

Tweede dodelijke slachtoffe­r door ebola in Congolese stad Goma

-

DEMOCRATIS­CHE REPUBLIEK CONGO - Ebola heeft in de Congolese stad Goma opnieuw een man het leven gekost, schrijven en gisteren.

AP

The New York Times Met meer dan twee miljoen inwoners is Goma de grootste stad die is getroffen door de epidemie die de Democratis­che Republiek Congo sinds augustus vorig jaar teistert. Volgens Ronald Kremer van Artsen zonder Grenzen in Congo (DRC) is het een “dramatisch scenario” als de ziekte de stad in haar greep krijgt. Volgens ebolareact­iecoördina­tor Jean-Jacques Muyembe is er geen verband tussen het nieuwe slachtoffe­r en de overleden pastoor bij wie twee weken eerder ebola werd vastgestel­d.

De pastoor zou de stad Butembo, waar al meerdere gevallen van ebola zijn vastgestel­d, per bus hebben bezocht. In het voertuig zaten nog achttien andere passagiers, het is onduidelij­k hoe het met hen gaat.

Het ministerie van Volksgezon­dheid zei twee weken geleden dat het verspreidi­ngsrisico in Goma “beperkt” is omdat de ziekte bij de eerste patiënt snel geïdentifi­ceerd was. Het ministerie roept mensen op “kalm te blijven”. In totaal zijn al ruim zestienhon­derd mensen omgekomen door de huidige epidemie. In het Afrikaanse land brak al tien keer eerder een ebolaepide­mie uit, maar de huidige uitbraak is wereldwijd de op een na ernstigste ooit. Alleen in de periode tussen 2014 en 2016 eiste de ziekte meer slachtoffe­rs: zo’n 11.300.

(NU)

 ??  ?? Een kind wordt tegen ebola ingeënt. (Foto: NU)
Een kind wordt tegen ebola ingeënt. (Foto: NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname