Times of Suriname

SCVU trekt seriestand gelijk

-

BASKETBAL – SCVU heeft de seriestand gelijkgetr­okken (1-1) in de herenhoofd­klasse basketbal finaleplay­offs van de Surinaamse Basketbal Associatie. In de Anthony Nestysport­hal werd dinsdag gewonnen van Ruckers met 7773. De derde wedstrijd in de bestoffive­serie wordt vandaag gespeeld, op dezelfde locatie.

SCVU kon het zich niet permittere­n om ook de tweede wedstrijd te verliezen en begon heel sterk in de beginfase. Het team nam een voorsprong van 93, maar Ruckers vocht zich terug en Jason Fisher trok de score gelijk in de vijfde minuut: 1010. Hierna was de strijd gelijkopga­ande en SCVU ging het tweede quarter in met een voorsprong van twee punten: 1816. In het tweede quarter werkte Ruckers de achterstan­d snel weg door baskets van Keith Zinhagel: 2219. SCVU kwam weer sterk terug en het was Earvin de Randamie die zijn team weer de voorsprong gaf: 2422. Hierna was de strijd weer gelijkopga­and, maar deze keer was het Ruckers dat het quarter afsloot met een voorsprong. Ruckers zocht de kleedkamer op met een voorsprong van een punt: 3433. Het derde quarter was ook gelijkopga­and tot de achtste minuut, want hierna maakte SCVU een run van 7-0 en nam een ruime voorsprong van acht punten: 4638. Deze was de grootste voorsprong van SCVU in de gehele wedstrijd. Ruckers vocht zich terug in de ontmoeting, vooral via Safiero Fraser. Ruckers verkleinde de achterstan­d naar een punt (5352). Ook in het vierde quarter was de strijd gelijkopga­and en met nog twee minuten te gaan, stonden de teams op gelijke hoogte: 70-70.

Hierna maakten De Randamie en Sergio Panka een basket en gaven SCVU een ruime voorsprong met 36 secondes te gaan: 7470. Bjorn Ewijk antwoordde direct terug met een driepunter: 7473. Hierna beging Gylan Watamaleo een overtredin­g op De Randamie, die een van zijn twee vrije worpen benutte: 7573. Ruckers had hierdoor achttien secondes om de score gelijk te trekken of de voorsprong te nemen. Echter, Reyme Randall verloor het leder en Xavier Elburg was genoodzaak­t om een overtredin­g te maken op Oscar Patterson. Hij benutte beide vrije worpen en SCVU pakte de overwinnin­g. De Randamie werd de topscoorde­r met twintig punten, terwijl Fraser vijftien punten maakte.

 ??  ?? Sergio Panka van SCVU doet alles om de worp van Winston Bosk van Ruckers te blokken. (Foto: Rakesh Parag)
Sergio Panka van SCVU doet alles om de worp van Winston Bosk van Ruckers te blokken. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname