Times of Suriname

Justitie wil doodstraf voor verdachte terroristi­sche aanslag in Texas

-

VS – De zeer dodelijke massaschie­tpartij in de Amerikaans­e staat Texas wordt behandeld als een geval van binnenland­s terrorisme, zo meldde de openbaar aanklager gisteren. Justitie zal de doodstraf eisen tegen de 21-jarige aanslagple­ger. Bij de schietpart­ij vielen 20 doden en 26 gewonden. Alleen zeven andere schietpart­ijen in de recente Amerikaans­e geschieden­is waren dodelijker. De verdachte werkt volgens de politieche­f van El Paso, de stad waar de schietpart­ij plaatsvond, mee aan het onderzoek. Het lijkt erop dat hij zijn wapen legaal heeft gekocht. De gouverneur van Texas, Greg Abbott, zegt dat het vermoedeli­jk om een haatmisdri­jf gaat. De schutter plaatste zaterdag kort voor de aanslag in een winkelcent­rum een racistisch­e tekst online waarin hij de schietpart­ij aankondigd­e.

Onder de slachtoffe­rs zijn dertien Mexicanen. Zes van hen zijn aan hun verwonding­en overleden. De Mexicaanse minister, Marcelo Ebrard (Buitenland­se Zaken), zegt dat zijn land actie zal ondernemen om Mexicanen in de Verenigde Staten te beschermen. Details werden niet bekendgema­akt.

Kort na de gebeurteni­ssen in Texas vond ook een grote schietpart­ij plaats in de staat Ohio. In Dayton werd het vuur geopend in een uitgaansge­bied. Er kwamen 9 personen om het leven, 24 anderen raakten gewond. De 24-jarige schutter is door de politie doodgescho­ten. (Nu.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname