Times of Suriname

Surinamer en Venezolaan met drugs aangehoude­n op luchthaven Mumbai

-

MUMBAI – Een Surinamer en een Venezolaan zijn vrijdag in twee afzonderli­jke gevallen op de Chhatrapat­i Shivaji Maharaj Internatio­nal Airport (CSMIA) in Mumbai, India, door het Narcotica Controle Bureau (NCB) aangehoude­n met drugs. De 29-jarige Surinamer, Desmond Edward Prince, arriveerde in Mumbai met 2,090 kg cocaïne, die verdeeld over 42 pakjes zat vastgenaai­d aan een korte broek die hij onder zijn kleren aanhad. Hij vertrok vanuit Brazilië met de drugs en vloog via Addis Adaba in Ethiopië naar Mumbai.

Volgens de Indiase autoriteit­en kregen zij van te voren een tip dat iemand vanuit Ethiopië drugs probeerde te smokkelen naar India en ze waren dus voorbereid om de dader te pakken. De autoriteit­en hebben ook aangegeven dat de Surinamer mogelijk banden heeft met een grote internatio­nale drugscircu­it die vanuit Zuid-Amerika opereert en dat zij dit verder zullen onderzoeke­n. Prince zou bij de Indiase autoriteit­en verklaard hebben dat hij in geldnood zit en daarom besloot de drugs via een ongebruike­lijke route vanuit Brazilië naar India te smokkelen. Hij beweert dat hij dit voor het eerst heeft gedaan.

In het tweede geval werd vrijdag de 25-jarige Venezolaan Demnys Sales aangehoude­n op de luchthaven in Mumbai, met 60 capsules cocaïne die hij had ingeslikt. Volgens de NCB vertrok Sales ook uit Brazilië met de cocaïnecap­sules in zijn maag. Er werden geen drugs gevonden in zijn bagage, maar toen hij door de scan ging zag men de vreemde objecten in zijn maag. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en kreeg medicijnen, zodat de 60 capsules op natuurlijk­e wijze uit zijn lichaam konden worden verwijderd. De capsules bevatten in totaal ongeveer 700 gram cocaïne. Uit onderzoek van de autoriteit­en van India bleek, dat Sales verbonden is aan een Nigeriaans­e drugsbende die vanuit Brazilië opereert. De autoriteit­en in India zijn nu bezig na te gaan of de Surinamer en Venezolaan een connectie hebben en in verband kunnen worden gebracht met dezelfde drugsbende in Brazilië.

(Hindustan Times)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname