Times of Suriname

Nickerie maakt zich gereed voor viering 140 jaar Nieuw Nickerie

-

NICKERIE - Nickerie is in de ban van de herdenking van het 140-jarig bestaan van de vestigings­plaats Nieuw Nickerie, op 8 augustus. In verband met dit heuglijke feit heeft districtsc­ommissaris Nisa Kurban-Baboe een commissie ingesteld, die ter gelegenhei­d van de jubileumvi­ering een feestprogr­amma moet voorbereid­en, organisere­n en coördinere­n.

De commissie onder leiding van Edgar van Genderen heeft een feestweek gepland. Het programma in het kader van de feestweek zou starten op 2 augustus met sportactiv­iteiten. Door omstandigh­eden zijn, naar de krant verneemt, de sportactiv­iteiten niet meer doorgegaan. De feestweek zal duren tot 11 augustus. In het programma zijn verder opgenomen een ondernemer­sbeurs die duurt van 5 tot en met 11 augustus. Op de ‘verjaardag’ zullen er diverse activiteit­en zijn, waaronder een volksrecep­tie, een rondmars door de straten van Nieuw Nickerie met muzikale begeleidin­g van de militaire kapel, culturele optredens, een optreden van de militaire combo en nog veel meer.

De tweedaagse wandelmars, georganise­erd door de sportveren­iging Twin, die dit jaar voor de derde keer wordt gelopen, is ook opgenomen in het programma. De wandelmars is op 9 en 10 augustus. Het programma wordt op 11 augustus afgesloten met een cookout. Momenteel zijn de voorbereid­ingen in volle gang. Het centrum van Nieuw Nickerie, omgeving Brassaplei­n en commissari­aat, krijgt een face lift. Zo heeft de openbare markt een verfbeurt gehad, het zoetwaterk­anaal is de afgelopen dagen opgeschoon­d met een hydraulisc­he graafmachi­ne, en het Brasaplein is versierd met verlichtin­g, wat in de avonduren heel mooi is om te zien. Ook de zitbanken in het centrum hebben een verfbeurt gekregen. Het gebouw van het commissari­aat dat nog in aanbouw is, wordt aangepakt. Het terrein is geegalisee­rd en is voorzien van steenslag (waste). Van binnen wordt het gebouw versierd omdat daar de volksrecep­tie wordt gehouden. Al met al maakt Nickerie zich klaar om het 140-jarig bestaan van de hoofdplaat­s Nieuw Nickerie groots te vieren. Aangezien het komende weekend voor velen een long weekend wordt, met ook de Dag der Inheemsen en Javaanse Immigratie, wordt aangenomen dat het druk zal worden in Nickerie.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname