Times of Suriname

Nieuwe zoektocht naar voortvluch­tige Canadese tieners na vondst roeiboot

-

CANADA - De Canadese politie heeft duikers ingezet in de zoektocht naar twee tieners uit het westen van het land die op hun tocht drie mensen zouden hebben vermoord. Ook de luchtmacht, helikopter­s, speurhonde­n en drones zijn ingezet in de provincie Manitoba, nadat een beschadigd­e roeiboot was gespot, melden Canadese media. De grote vraag is of de boot door het voortvluch­tige duo Kam McLeod (19) en Bryer Schmegelsk­y (18) is gebruikt. Het vaartuig zou op zo’n 13 kilometer gevonden zijn van de plek waar agenten eerder de uitgebrand­e auto van de tieners vond.

De twee vrienden verlieten hun werk in een supermarkt op Vancouver Island op 12 juli in een pick-up met de mededeling aan familie dat ze in het hoge noorden van Yukon ‘echt geld gingen verdienen’. Ze zijn eind juli voor het laatst gezien in het noorden van Manitoba, 3000 kilometer van hun woonplaats verwijderd. Bij een routinecon­trole van de politie zijn ze even staande gehouden.

Vorige week zondag werd gemeld dat ze bij York Landing, ten zuidoosten van Gillam, zouden zijn, maar een enorme zoekactie heeft daar niets opgeleverd.

Duikers gaan nu 35 kilometer ten noordooste­n van Gillam in de rivier Nelson zoeken, maar de politie wil niet zeggen naar wie of wat er precies gezocht wordt. Duikers doen onderzoek bij een plek waar vrijdag op de oever een door watervalle­n in de stroom beschadigd aluminium bootje is gevonden. Een politieman zei dat er op die oever op een waterfles na niets is gevonden. Mcleod en Schmegelsk­y worden verdacht van de moorden op het jonge stel Chynna Deese (23) en Lucas Fowler (24). Hun lichamen werden op 15 juli gevonden langs de bekende Alaska Highway in een gebied dat populair is onder kampeerder­s.

Een paar dagen later werd ook het lichaam van de 64-jarige botanicus Leonard Dyck uit Vancouver gevonden. Hij werd op 2 kilometer afstand aangetroff­en van het uitgebrand­e voertuig van de tieners. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname