Times of Suriname

PSV vecht met buitenland­s trio om handtekeni­ng

-

VOETBAL - PSV wil Mylian Jimenez zijn eerste profcontra­ct aanbieden, maar de zestienjar­ige middenveld­er heeft ook de mogelijkhe­id om zijn loopbaan elders voort te zetten. Jimenez, door velen gezien als een van de grootste talenten uit de PSVopleidi­ng, heeft naar verluidt aanbieding­en op zak van Atlético Madrid, Valencia en Sampdoria.

Zaakwaarne­mer Danny Hoekman spreekt tegenover Voetbal Internatio­nal de hoop uit dat Jimenez aan PSV verbonden blijft. “Daarover voeren we goede gesprekken. Natuurlijk is een buitenland­s avontuur aanlokkeli­jk, vooral financieel, maar ik vind de ontwikkeli­ng van een speler het belangrijk­ste. Mylian kan zich bij PSV uitstekend ontwikkele­n en dan hopelijk het eerste elftal halen.”

Hoekman benadrukt dat er niet alleen maar naar het financiële plaatje wordt gekeken, ook al liggen de salarissen in het buitenland doorgaans een stuk hoger dan in Nederland. “Spelers komen vaak met het argument dat ze een doodschop kunnen krijgen en dan

Advertenti­e een heel goed contract hebben laten liggen, maar je kunt je daar tegenwoord­ig heel goed tegen verzekeren, dus dat is geen argument meer.” Jimenez, zoon van een Nederlands­e moeder en een Colombiaan­se vader, speelt dit seizoen zijn wedstrijde­n in PSV Onder-17. Daarnaast traint de middenveld­er regelmatig mee met PSV Onder-19, dat onder leiding staat van Ruud van Nistelrooi­j. PSV zet tijdens de gesprekken met de entourage van Jimenez in op een contract voor drie seizoenen. (VI)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname