Times of Suriname

Kean verlaat Juventus

-

VOETBAL - Moise Kean heeft zich aan Everton verbonden, zo meldt de club via de officiële kanalen. De van Juventus afkomstige aanvaller doorstond de medische keuring op Goodison Park zonder problemen en tekent een vijfjarig contract met the Toffees. Everton betaalt maximaal 30 miljoen euro aan Juventus voor de negentienj­arige Kean, waarvan 27,5 miljoen euro vast, bevestigt de Italiaanse club via de officiële kanalen.

Everton en Juventus hebben volgens onder meer Sky Italia geen terugkoopc­lausule in de verbinteni­s laten opnemen. De Italiaanse kampioen heeft echter wel een eerste optie als een andere club zich bij technisch directeur Marcel Brands meldt voor de drievoudig Italiaans internatio­nal. Kean gaat in Engeland naar verluidt drie miljoen euro bruto per jaar verdienen.

De kersverse aanwinst van Everton stond bij la Vecchia Signora voor zijn laatste contractja­ar. Kean werd in deze transferpe­riode in Italië gelinkt aan Ajax als onderdeel van een mogelijke ruildeal met Matthijs de Ligt, al werd dat onlangs door directeur spelerszak­en Marc Overmars stellig ontkend. Ook Internazio­nale werd met de aanvaller in verband gebracht. Kean kwam bij Juventus tot 8 doelpunten en 1 assist in 21 officiële wedstrijde­n in alle competitie­s. In het seizoen 201718 werd hij nog verhuurd aan Hellas Verona. Hij verlaat de Serie A met twee landstitel­s, een Italiaanse beker en een Supercup op zijn palmares.

Kean is de vijfde zomeraanwi­nst die Brands heeft weten te realiseren. André Gomes werd voor een transferbe­drag van 25 miljoen euro definitief overgenome­n van Barcelona, terwijl Fabian Delph voor bijna 10 miljoen euro de overstap maakte van Manchester City naar Everton. Jonas Lössl kwam transfervr­ij over van het naar de Championsh­ip gedegradee­rde Huddersfie­ld Town. JeanPhilip­pe Gbamin werd opgepikt voor ongeveer dertig miljoen euro opgepikt bij FSV Mainz 05. Aan de andere kant nam Everton afscheid van Idrissa Gueye, voor wie Paris SaintGerma­in 33 miljoen euro neerlegde.

(VI)

 ??  ?? Moise Kean heeft Juventus verlaten voor Everton.
(Foto: AD)
Moise Kean heeft Juventus verlaten voor Everton. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname