Times of Suriname

PSV morst punten

-

VOETBAL In navolging van Ajax heeft ook PSV punten gemorst op de eerste speeldag van de Eredivisie. De Eindhovena­ren bleven op bezoek bij het gepromovee­rde FC Twente steken op een 11 gelijkspel. Keito Nakamura bracht de thuisploeg al vroeg in de eerste helft op voorsprong, waarna Denzel Dumfries na rust de stand weer gelijktrok. De eerste mogelijkhe­id in De Grolsch Veste was voor PSV. Denzel Dumfries testte Twentedoel­man Joël Drommel, die ternauwern­ood kon voorkomen dat Donyell Malen de rebound kon benutten. Na acht minuten was het raak aan de andere kant. Keito Nakamura, eerder deze zomer overgenome­n van Gamba Osaka, kreeg alle ruimte om op de rand van het strafschop­gebied uit te halen en verschalkt­e PSVdoelman Jeroen Zoet met een schot in de lange hoek. In het vervolg van de eerste helft kregen de Eindhovena­ren Twente maar moeilijk onder druk, al kregen Malen en Dumfries nog kansjes voor rust.

PSV kwam sterker

uit de kleedkamer en creeërde een overwicht, al resulteerd­e dat niet direct in grote kansen. Na een klein uur spelen nam Steven Bergwijn het doel van Twente onder vuur, maar de poging leverde geen grote problemen op voor Drommel. Van Bommel wisselde vervolgens aanvallend door Cody Gakpo en Mohammed Ihattaren in het veld te brengen en eerstgenoe­mde was al na drie minuten van grote waarde door de assist voor de gelijkmake­r te leveren. Na een korte corner legde Gakpo de al op het hoofd van Denzel Dumfries, die Drommel van dichtbij kansloos liet.

In de slotfase zette PSV aan, maar tot grote kansen leidde dat niet. Een vrije trap van Gakpo ging vijf minuten voor tijd in de muur. Dichterbij kwam PSV in de laatste minuten niet meer, waardoor Twente de remise over de streep wist te trekken. Voor PSV staat nu komende donderdag de heenwedstr­ijd van de derde voorronde van de Europa League op het programma. in Noorwegen tegen Haugesund. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname