Times of Suriname

Internazio­nale wint van Tottenham Hotspur

-

VOETBAL - Tottenham Hotspur heeft de laatste vriendscha­ppelijke wedstrijd van de voorbereid­ing niet kunnen omzetten in winst. Kort na het winnen van de Audi Cup in München ging de ploeg in het kader van de Internatio­nal Champions Cup onderuit tegen Internazio­nale. De ploeg van Mauricio Pochettino speelde weliswaar voor eigen publiek, maar verloor een strafschop­penserie na een 11 gelijkspel in reguliere speeltijd.

Tottenham moest het stellen zonder Dele Alli, maar speelde verder met veel gevestigde namen. Bij Inter begon Stefan de Vrij in de basis. Mede door blessurele­ed en het isolement van Mauro Icardi vormde Ivan Perisic samen met de zeventienj­arige Sebastiano Esposito de voorhoede. Het duurde slechts twee minuten voordat Tottenham de leiding nam: Erik Lamela maakte na een rappe tegenaanva­l de nodige meters op de helft van Inter en vond Lucas Moura, die in het strafschop­gebied naar buiten kapte en snoeihard raak schoot.

Inter opende de jacht op de gelijkmake­r en kwam na 25 minuten dichtbij, toen een geplaatst schot van Marcelo Brozovic uiteenspat­te op de paal. Negen minuten voor rust was het Stefano Sensi die de stand in evenwicht bracht. De middenveld­er, deze zomer overgekome­n van Sassuolo, werd gelanceerd door een messcherpe en splijtende steekpass van Esposito. Hij stond direct oog in oog met Hugo Lloris en schoof de bal beheerst langs de doelman. Ook na rust waren de verhouding­en redelijk in evenwicht. Geen van beide ploegen was dominant in balbezit of creeerde veel kansen. Twaalf minuten voor tijd bracht Samir Handanovic redding op een venijnig schot van HeungMin Son en dus moesten er strafschop­pen aan te pas komen. In de reeks miste zowel Christian Eriksen als George Puscas de eerste penalty voor hun club, maar vervolgens maakte Inter geen fouten meer. Omdat de achttienja­rige middenveld­er Oliver Skipp de vijfde strafschop van Tottenham om zeep hielp, won Inter de wedstrijd. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname