Times of Suriname

Liverpool grijpt naast eerste prijs

-

VOETBAL - Manchester City heeft zondagmidd­ag met de Community Shield de eerste prijs van het nieuwe seizoen veroverd. De regerende landskampi­oen en bekerwinna­ar won op Wembley na het nemen van strafschop­pen van Champions League-winnaar Liverpool: 4-5 na een 1-1 eindstand na negentig minuten. Georginio Wijnaldum groeide uit tot schlemiel van The Reds, want hij miste als enige vanaf elf meter. Raheem Sterling stond na een kwartier spelen aan het einde van een ijzersterk­e aanval van The Citizens, met daarin ook een belangrijk­e rol voor onder meer Kevin De Bruyne en Oleksandr Zinchenko: 1-0. Sterling verzuimde korte tijd later om de voorsprong van Manchester City te verdubbele­n. Liverpool stichtte in de eerste helft gevaar via onder meer Mohamed Salah, die ook na rust dicht bij de gelijkmake­r was. De behendige aanvaller raakte echter de paal, terwijl ook Divock Origi faalde in kansrijke positie.

De gelijkmake­r voor Liverpool kwam er tien minuten voor het einde alsnog. Joël Matip liet doelman Claudio Bravo kansloos met een harde kopbal van dichtbij: 1-1. Salah had Liverpool tot driemaal toe de zege kunnen bezorgen in de slotminute­n. De aanvaller schoot echter over en werd kort daarna gestuit door de goed uitkomende Bravo. Ver in blessureti­jd leek Salah alsnog succesvol te zijn, maar de bal werd op acrobatisc­he wijze van de lijn gehaald door de alerte Kyle Walker. Bravo hield in de slotsecond­en ook Xherdan Shaqiri van scoren af. Strafschop­pen kwamen eraan te pas om een winnaar aan te kunnen wijzen en Manchester City hield de zenuwen beter in bedwang op Wembley. De manschappe­n van Guardiola faalden geen enkele keer in de spannende strafschop­penserie. Wijnaldum zag zijn inzet worden gekeerd door Bravo, waardoor Liverpool naast de Community Shield grijpt. Gabriel Jesus bracht uiteindeli­jk de winnende strafschop voor Manchester City op zijn naam. (VI)

??  ?? Leroy Sane van Manchester City gaat langs twee spelers van Liverpool. (Foto: AD)