Times of Suriname

Messi moet schorsing van drie maanden uitzitten

-

VOETBAL - De Conmebol heeft Lionel Messi een schorsing van drie maanden en een boete van omgerekend 45 duizend euro uitgedeeld. Dit naar aanleiding van zijn uitspraken na de halve en troostfina­le van het recente toernooi om de Copa América. De Zuid-Amerikaans­e voetbalfed­eratie schorste de aanvaller van het nationale elftal van Argentinië eerder al voor een wedstrijd in verband met zijn rode kaart in de troostfina­le tegen Chili.

Messi werd in de eerste helft van het duel na een handgemeen met Gary Medel van het veld gestuurd. Het was voor de sterspeler van la selección albicelest­e pas zijn tweede rode kaart in zijn loopbaan, na een uitsluitin­g in zijn allereerst­e A-interland. Enkele dagen eerder, na de verloren halve finale tegen gastland Brazilië, was hij bijzonder kritisch op de scheidsrec­hters, de VAR, de organisati­e van het toernooi en de Conmebol zelf.

“Zoals ik eerder al eens heb gezegd: er is helaas veel corruptie bij scheidsrec­hters”, stelde de aanvoerder van Argentinië ook nog eens na de troostfina­le. “We hadden na die wedstrijd (tegen Brazilië, red.) het gevoel dat we niet in de eindstrijd móchten staan van de arbitrage. Maar als je dat uitspreekt, gebeuren zulke dingen.” “Aan deze corruptie zouden we niet mee moeten werken”, foeterde Messi. “We zijn het helemaal zat hier. Er is bij deze Copa totaal geen respect voor ons. Het voetbal raakt verziekt, de mensen kunnen er op deze manier niet meer van genieten.” De Zuid-Amerikaans­e voetbalbon­d vindt de uitspraken van Messi ‘buitenprop­ortioneel’ en ‘respectloo­s’, zo valt op de website te lezen. De Argentijns­e nationale bond (AFA) schreef in juli een brief met verontschu­ldigingen van Messi naar de ethische commissie van de Conmebol. De bond wees erop dat Messi zich in een stressvoll­e situatie bevond en is ook van mening dat een schorsing van twee jaar, de maximale straf, buiten alle proporties zou zijn. Een waarschuwi­ng of boete was in de optiek van de AFA zwaar genoeg, maar de Conmebol koos voor een schorsing van drie maanden.

(VI)

Advertenti­e

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname