Times of Suriname

Barcelona wint Trofeu Joan Gamper

-

VOETBAL - Barcelona heeft gisteravon­d de eigen Trofeu Joan Gamper gewonnen door Arsenal met 2-1 te verslaan. De Catalanen kwamen tegen de Londenaren op achterstan­d na een doelpunt van Pierre-Emerick Aubameyang, maar draaiden die in de tweede helft om. Ainsley Maitland-Niles hielp daarbij een handje met een eigen treffer, waarna Luis Suárez zijn ploeg in de laatste minuut op prachtige wijze de winst bezorgde.

Bij Barcelona maakte Frenkie de Jong zijn debuut in de basis, terwijl ook aanwinsten Neto en Antoine Griezmann gepresente­erd werden aan het publiek in Camp Nou. De Jong vormde in de eerste helft een middenveld met Riqui Puig en Ivan Rakitic en speelde een weinig opvallende wedstrijd. Arsenal liet de bal veelal aan de thuisploeg, maar werd meermaals gevaarlijk in de tegenstoot. Nadat hij een vrije kopkans nét aan zich voorbij zag gaan, maakte Aubameyang tien minuten voor rust alsnog de openingstr­effer. De aanvaller werd prachtig bereikt door Mesut Özil en schoot de bal onberispel­ijk in de kruising. In de tweede helft gingen de Spanjaarde­n nadrukkeli­jker op zoek naar de gelijkmake­r en leek Jordi Alba te scoren, maar de linksback zag zijn inzet van de doellijn gehaald worden. Een knullige fout van Maitland-Niles zorgde ervoor dat Barça alsnog op 1-1 kwam. De rechtsback van Arsenal wilde de bal terugspele­n op zijn doelman Bernd Leno, maar schatte diens positie totaal verkeerd in en zag zijn terugspeel­bal leiden tot een eigen doelpunt. Invaller Suárez was daarna tweemaal dicht bij de winnende treffer voor Barcelona, terwijl Gabriel Martinelli aan de andere kant een enorme mogelijkhe­id onbenut liet. In de negentigst­e minuut pakte de Spaanse grootmacht de overwinnin­g. Suárez werd diep gestuurd door Sergi Roberto en nam de bal ineens uit de lucht. De Uruguayaan zag zijn halve omhaal prachtig achter de kansloze Leno verdwijnen: 2-1. (VI)

??  ?? Jair Tjon En Fa heeft de finale bereikt op het onderdeel Keirin.
(Foto: VSJS)
Jair Tjon En Fa heeft de finale bereikt op het onderdeel Keirin. (Foto: VSJS)