Times of Suriname

John Oldenstam uit met

-

“Alles wat grootst en inspireren­d is, is gecreëerd door een individu dat kon werken in vrijheid.” De quote van een bekende filosoof en de rode draad door de nieuwste song van John Oldenstam. Dis Na Mi is een uiting van vrijheid in de ruimste zin van het woord; het gevoel van vrij zijn.

John Oldenstam is een veelzijdig­e artiest met zang-, acteer-, schrijf- en productiet­alent. Ondanks dat hij zich altijd bewust was van zijn zang talent, die met de paplepel werd meegegeven, heeft hij er nu pas voor gekozen, officieel iets er mee te doen. Dis Na Mi is niet alleen de naam van het nummer, maar ook de titel van zijn allereerst­e muziek album. Deze artiest is geen onbekende in de showbizz. Hij was vaker op het podium te bewonderen als acteur in onder andere de musicals Lion King en Dirty dancing en wist verder de rol van Lieve Hugo in A Poku tori prachtig te vertolken. Dis Na Mi is geschreven door de artiest zelf. “Het is alsof het mij werd ingefluist­erd”, zegt hij. Zijn muziek kan omschreven worden als popmuziek met verschille­nde soort genres. Dit nummer is één van de negen nummers op het album. Mede-tekstschri­jvers voor de overige nummers zijn Winston Loe (Suripop winnaar 1983) en Gregory Koenders. De release van deze song was op 29 juli in Suriname. Daarvoor werd de volledige cd op 25 juli gelanceerd in Nederland, waar de artiest al enkele jaren woont. Het bijzondere aan dit album is dat alle nummers in het Sranan zijn. Oldenstam is geboren in Paramaribo en als twintiger vertrok hij naar Nederland en heeft enkele jaren in London gewoond. Echter, is de liefde voor Suriname nooit vergaan. Zoals elk mens heeft ook hij ‘ups and downs’ in zowel zijn leven als zijn carrière gekend. Volgens hem zijn de mooie dingen te veel om op te noemen en uit de down momenten heeft hij kunnen leren. Een belangrijk ding dat hij geleerd heeft tijdens zijn periode van The Lion King is: waar je ook naar toe gaat in dit leven, je niet mag vergeten waar je vandaan komt.

Doordat deze song een uiting is van vrijheid voor in het bijzonder zij die zichzelf kennen, denkt de artiest dat elke Surinamer zal begrijpen dat het gaat om ‘ik ben wie ik ben’. Zo levert hij ook met trots een bijdrage aan de Surinaamse muziek.

Kijk uit naar dit lied, de bijbehoren­de clip en blijf hem aanvragen op de bekende radio- en televisies­tations. Laat iedereen weten dat

ook jij bent wie je bent!

 ??  ?? Felix)
(Foto:Trevor
Felix) (Foto:Trevor
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname